(UZNEMIRUJUĆI FOTO) LICA OBLIVENA KRVLJU: Pretučeni NVO aktivisti u Novom Sadu!

(UZNEMIRUJUĆI FOTO) LICA OBLIVENA KRVLJU: Pretučeni NVO aktivisti u Novom Sadu!

Članovi političke nevladine organizacije „Krov nad glavom“, studenti Marko Đelević i Mihajlo Nikolić napadnuti su sinoć u blizini Filozofskog fakulteta i nanete su im povrede zbog kojih su morali u Urgentni centar.

Foto: Krov nad glavom

Napad se dogodio sinoć nakon protesta stanara bloka Maksima Gorkog i Radničke ulice, gde su obojica bili da podrže građane. Đelević i Nikolić su išli Kampusom do Filozofskog fakulteta kad su, priča Marko, dvojica maskiranih muškaraca nasrnuli na njih bokserima i metalnim šipkama.

„Primetili smo prvo da nas prati jedna grupa, u Kampusu. Verujemo da su to bili članovi desničarske organizacije Srpska desnica koji su u blizini lepili neke plakate. Dvojica nama nepoznatih muškaraca napali su nas i meni napravili posekotine po glavi, povrede po rukama i leđima od boksera, a Mihajlu su slomili zub, ima hematom na čelu i napukla mu je glava. Bili smo u Urgentnom centru i tu je došla policija, zapisala naše izjave i otišla“, kaže Marko Đelević.

Nepoznate osobe bile su, kaže Marko, potpuno obučene i maskirane od „glave do pete“, iako je bilo vrlo toplo. Nosili su i kačkete.

Obojica su, zajedno sa kolegama iz Združene akcije „Krov nad glavom“, istog dana ranije, u toku prepodnevnih sati, branili porodicu Ninić od prinudnog iseljenja u Ulici Modene 1. To iseljenje je sprečeno.

„Ovakvi napadi na naše članove i našu organizaciju, kao i bilo kakvi novi zakoni i kriminalizacija solidarnosti, neće nas sprečiti da se borimo za pravo svakog čoveka da ima krov nad glavom“, poručuju u organizaciji povodom ovog napada.

Izvor:021.rs

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite