(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) Hutui izrešetali vojnike Saudijske Arabije!

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) Hutui izrešetali vojnike Saudijske Arabije!

Huti su 9. juna zacrtali svoje pozicije u južnoj provinciji Jizan u Kraljevini sa novim napretkom, odbijajući još jedan napad koalicije pod vodstvom Saudijske Arabije i njenih zamenika na njihovim položajima u obližnjoj pokrajini Najran.

Medijsko krilo iz Huta saopštilo je da su jemenski pobunjenici osvojili nekoliko ključnih položaja i položaje istočno od planine Al Dud u južnom Jizanu nakon teških sukoba sa koalicionim snagama koje su pretrpjele teške gubitke.

Istovremeno, Huti su odbili napad koalicije pod vodstvom Saudijske Arabije na njihovim položajima u pustinji Ajašir na jugu Najrana. Borci Huti su uništili dva oklopna vozila i kamion za preuzimanje koalicije i ciljali su okupljanje snaga saudijskih snaga tokom sukoba.

Sposobnost Huta da sprovedu ofanzivne i odbrambene operacije u isto vreme im je omogućila da zadrže snažno vojno prisustvo u južnoj Saudijskoj Arabiji više od četiri godine. Suočavajući se sa ovom situacijom, koalicija nastavlja da prenosi svoju superiornost u vazduhu kako bi spriječila da se jemenski pobunjenici dalje šire u Kraljevstvo.

Izvor: Pravda

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite