VIKTOR ORBAN: Mađari imaju pravo da ne žive sa muslimanima!

VIKTOR ORBAN: Mađari imaju pravo da ne žive sa muslimanima!

Zbog čvrstih stavova prema migrantima, Viktor Orban jedan je od najpopularnih lidera desnice u Evropi.

Komentarima poput onog da je migrantska kriza „nemački problem“ i da Mađari imaju prava da „ne žive zajedno sa Muslimanima“, stekao je veliku popularnost mađarskom premijeru.

Orban već dugo ljuti autoritarnu elitu u Briselu politikom bezbednih granica, uključujući i unapređenje veza za Rusijom.

Orban je trenutno na čelu najjače vlade Mađarske od pada komunizma.

Gospodin Orban privukao je pažnju kao mladi pravnik koji je 16. juna 1989. godine zahtevao povlačenje Sovijetskih snaga iz Mađarske i tražio slobodne izbore.

Kako piše u zvaničnoj biografiji, objavljenoj na sajtu premijera Orbana, u to vreme bio je osnivač Federacije mladih demokrata, koja će kasnije, na čelu sa Orbanom, postati Mađarski građanski savez (FIDES), vladajuća stranka u Mađarskoj

Izabran je za premijera 1990. godine, čime je počela mađarska tranzicija od levičarsko komunističke diktature ka višepartijskoj demokratiji.

Tri godine kasnije, Orban okreće FIDES-a ka više ka desno i na izborima 1998. godine postaje premijer na čelu centralno-desne koalicione vlade.

Pročitajte još:
(VIDEO) POLICIJA KAO TAKSI ZA MIGRANTE: Noću dovoze nove ture u centar Beograda!
(VIDEO) NEOBORIVI DOKAZI: Pakistanci ulaze u Srbiju dok hara Korona, granica je šuplja kao Švajcarski sir!
(VIDEO) SNIMCI POTVRDILI: Srbija prima migrante uprkos Koroni, ogromne grupe prelaze granicu?!

Ta ista vlada uspela da smanji inflaciju u zemlji, zadržavajući ekonomski rast.

Nakon prvog mandata Fides je završio u opoziciji gde će provesti narednih osam godina.

Povratak na vlast

Nakon povratka na vlast, Orban je u decembru 2011. godine, parlament je odobrio izborni zakon koji je prepolovio broj poslanika i iscrtao nove ustavne granice.

Usledilo je niz ne tako masovnih protesta, koji su sponzorisani preko političkih nevladinih organizacija naklonjenih Džordžu Sorošu. Desetine hiljada ljudi demonstriralo je zbog Orbanovih veza sa Rusijom.

Vlada Mađarske odobrila je 2014. godine dogovor vredan 10 milijardi evra o izgradnji dva nova reaktora u nuklearnoj elektrani Paks. Orban je nastavio da kritikuje raspirivanje anti-ruske mržnje sankcije koje je Evropska unija uvela Rusiji zbog krize u Ukrajini.

BONUS VIDEO: Više o migrantskoj invaziji na Srbiju i planovima islamizacije možete pogledati u emisiji produkcije Balkan.info posvećenoj masonoj migraciji:

Izvor: BBC

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite