DALAJ LAMA: Muslimani će preuzeti Evropu, pošaljite migrante kući!

DALAJ LAMA: Muslimani će preuzeti Evropu, pošaljite migrante kući!

Budistički verski lider Dalaj Lama upozorio je da bi Evropa mogla da postane muslimanska ili afrička zemlja ako migranti budu primani, a ne budu se vraćali su svoje matične zemlje.

Budistički duhovni vođa, koji je prognan od strane levičarsko-komunističkih vlasti Kine i živi u Indiji od 1959. godine, ocenio je da samo određenom broju migranata treba dozvoliti da ostanu u Evropi.

Dalaj Lama je intervjuu za BBC rekao da dok su migranti u Evropi, trebaju da nauče nove veštine i onda odu nazad u zemlje svog porekla.

„Evropske zemlje treba da prime neke izbeglice i da im daju obrazovanje, ali sa ciljem da se vrate u svoje zemlje sa određenim novim veštinama“ rekao je osamdeset-trogodišnji lider.

Na pitanje šta treba uraditi sa onima koji žele da ostanu u tuđim zemljama, Dalaj Lama je odgovorio „Određeni broj je OK, ali ako svi ostanu cela Evropa će postati na kraju islamska zemlja ili afrička. Evropa je za Evropljane“ kazao je verski vođa Tibeta.

Ovo nije prvi put da Tibetanac ukazuje na opasnost masovne migracije. U govoru prošle godine u švedskom gradu Malmeu, Dalaj Lama je rekao da migranti trebaju da se vrate u svoje zemlje i da ih obnove.

Izvor: Dnevna Gazeta/Dejli Mejl

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite