PUTIN ODBRUSIO: LGBT pokreti da ostave našu decu na miru! Transformersi, trans-osobe šta je to?

PUTIN ODBRUSIO: LGBT pokreti da ostave našu decu na miru! Transformersi, trans-osobe šta je to?

Intervju Vladimira Putina za američki „Fajnenšl tajms“ podigao je mnogo prašine u liberalnim krugovima. Ruski predsednik ocenio je da „liberalizam prevaziđen i zastareo“, svog kolegu iz SAD Donalda Tramp nazvao je talentovanom osobom i još jednom javno kritikovao radikalni LGBT pokret. Iako su rekcije na intervju burne, sve to ne bi trebalo previše da čudi obzirom na histeriju main-stream medija kada su u pitanju navedene teme.

Radikalni LGBT pokreti

„Pet ili šesto „rodova“ nemam pojma ni šta to znači? Transformersi, trans…“ To je ono što predsednik Rusije ima da kaže na radikalnu teoriju LGBT pokreta da postoji više od 2 roda.

Problem je što taj deo društva želi da na silu nametne svoja gledišta većini, kroz takozvano seksualno obrazovanje – ocenio je predsednik Rusije.

Hajde da pustimo decu da odrastaju i samo odluče nakon toga šta žele da bude. Ostavite ih na miru – poručio je Vladimir Putin za FT.

„Nemamo problema sa LGBT osobama. Ne daj Bože, pusti ih da žive kako žele… ali neke stvari nam se čine preteranima. Oni sada tvrde da deca mogu da imaju pet ili šest rodnih identiteta. Ne sme biti dopušteno da to zaseni kulturu, tradiciju i tradicionalne porodične vrednosti miliona ljudi koji čine osnovu populacije“.

Od 1993. godine u Rusiji homoseksualnost nije krivično delo, a većina stanovništva Rusije i dalje ima negativan stav prema homoseksualizmu.

Takođe, nijedna parlamentarna stranka ne podržava radikalne LGBT pokrete.

Liberalizam

Putin je za FT izjavio da liberalni lideri „ne mogu nikome ništa da diktiraju kao što su pokušavali da urade tokom proteklih decenija“ nazivajući pritom liberalizam „zastarelim“.

Donald Tramp

Putin za „Fajnenšl tajms“: „Tramp nije karijerni političar. Ne prihvatam mnoge njegove metode kada je u pitanju rešavanje problema, ali znate li šta ja mislim o njemu? Mislim da je talentovana osoba. On vrlo dobro zna šta njegovi glasači očekuju od njega“

Kako primećuje „Fajnenšl tajms“ Putin je govoreći o Trampu bio „ljubazan“, dok je govoreći o Sjedinjenim Džavama u celini bio jako kritičan. Takođe, Putin je navodno svog američkog kolegu nekoliko puta nazvao samo sa „Donald“.

Stanje u Rusiji: Većina Rusa navijala je Trampa tokom predizbporne kampanje i njegova pobeda dočekana je sa olakšanjem u Rusiji. Ipak, odnos dva predsednika bio je turbulentan, više zato što je američka javnost očekivala oštriji stav Trampa prema Putinu, posebno zbog navodnog mešanja Rusije u izborni proces u SAD.

U većini slučajava u međunardonoj areni, Putin i Tramp su na suprotnim stranama, bilo da je reč o Siriji, Venecueli, Ukrajini ili bilo kojoj drugoj zemlji. Ipak, odnos dvojice predsdnika se uglavnom smatra boljim nego što su odnosi dve države, pa blaži Putnov ton ne treba da čudi jer uglavnom jedan o drugom govore mnogo opreznije (i mekše) nego što je to slučaj kada govore o državi onog drugog.

Šuškalo se da Putin i ruske službe drže Tramp u šaci zbog „kompromata“, odnosno škakljif informacija iz Trampove proplosti, ali to nikada nije dokazano.

Izvor: Dnevna Gazeta/Blic/RT

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite