(VIDEO) RADULOVIĆ: Kad sam bio ministar Vučić je tražio da obezbedimo Čedi 200 miliona. Rekao sam NE MOŽE!

(VIDEO) RADULOVIĆ: Kad sam bio ministar Vučić je tražio da obezbedimo Čedi 200 miliona. Rekao sam NE MOŽE!

Kako funkcioniše davanje državnih kredita, koliko se političari ugrađuju i kako je predsednik SNS Aleksandar Vučić zahtevao da se Čedomiru Jovanoviću da kredit koji nije trebao da dobija, o svemu ovome odlučio je da da progovori Saša Radulović nekadašnji minsitar privrede.

Firme uzimaju novac iz fonda za razvoj, uz partijski reket od 30%, prve godine plaćaju rate kredita dok do treće više ne plaćaju i proglase stečaj, a sve je u sprezi sa vlastima – ovako Saša Radulović objašnjava svoje iskustvo u periodu kada je bio ministar u vladi Republike Srbije.

„Da se kredit autoperionici, a ona je registoravana na drugom spratu stambene zgrade. Imate takvih primera koliko hoćete ovako se baca novac poreskih obveznika. Mi to sve zaustavimo i kažemo ajde sad lepo da se vodi računa o svemu. Ne može bez kontrole niko ništa da dobije“.

Zove me Vučić u kabinet kad smo zaustavili sve to i kaže „Ej, Čeda je tražio kredit za svoju firmu“. Čedomir Jovanović je tražio kredit za svoju privatnu firmu koja je zakupila Fidelinku. Tražio je 200 miliona dinara, dobio odobrenje za 150, mi to zaustavili. Ne zato što je Čedomir Jovanović, nego zato što smo hteli da uvedemo red za sve – objašnjava Radulović.

Kaže Vučič „Ajde pusti mu taj kredit, trebaće ti“.

Ja ga pitam „Što će mi trebati?“

Kaže on „Šta ima veze, šta te košta?“.

Reko „Mene ne košta ništa, nisu moje pare, ali sam ovde na ovoj poziciji da vodim računa o novcu poreskih obveznika. Znači ne može!“

Ovako vam izgledaju razgovori u Vladi – kaže nekadašnji ministar privrede.

Kada gledate preko malih ekrana i čini vam se da postoji ljuta opozicija, iza kulisa se dešavaju drugačije stvari – rekao je Radulović.

Izvor: Dnevna Gazeta

 

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite