PUTIN: Liberalizam je ideja da migranti mogu nekažnjeno da siluju, ubijaju i kradu!

PUTIN: Liberalizam je ideja da migranti mogu nekažnjeno da siluju, ubijaju i kradu!

U intervjuu za Fajnenšal Tajms predsednik Rusije definisao je liberalizam kao ideju da migrantima treba dozvoliti da siluju nekažnjeno. 

Ruski predsednik posebno je izdvojio „politiku otvorenih vrata“ nemačke kancelarke Angele Merkel kojom je velikom broju izbeglica dopušten ulazak u Nemačku tokom sirijske izbegličke krize 2015. i 2016. godine.

Putin je tu odluku nazvao greškom, a potom pohvalio napore američkog predsednika Donalda Trampa da ograniči protok migranata i tražioca azila koji prelaze meksičko-američku granicu.

– Liberalna ideja pretpostavlja da ništa ne treba da se radi. Da migranti mogu da ubijaju, pljačkaju i siluju nekažnjeno jer njihova prava kao migranata moraju biti zaštićena. Svaki zločin mora imati kaznu. Liberalna ideja je postala zastarela jer je u suprotnosti sa onim što je preovlađujući interes većine – rekao je ruski predsednik.

Kancelarka Angela Merkel je podržala kontroverzni Artikal 13, autoritarni pravni propis EU kojim se cenzuriše sadržaj na internetu.

Vlada Angele Merkel takođe se nalazi pod konstantnim kritikama zbog cenzure medija i društvenih mreža pod izgovorom borbe protiv „govora mržnje“.

Izvor: Dnevna Gazeta/Blic

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite