UMRLA BORKA PAVIĆEVIĆ: Slavlje na Tviteru, pozivi da joj se zabrani sahrana u Srbiji! (FOTO)

UMRLA BORKA PAVIĆEVIĆ: Slavlje na Tviteru, pozivi da joj se zabrani sahrana u Srbiji! (FOTO)

Centar za kulturnu dekontaminaciju objavio je da je dramaturg i direktorka centra umrla rano jutros u Beogradu, prenosimo njihovo saopštenje.

 

Danas, 30. juna, u 00:33 časova, u Beogradu je preminula Borka Pavićević, dramaturg i vođa Centra za kulturnu dekontaminaciju.

Rođena je 1947. godine u Kotoru, Crna Gora, Jugoslavija. Umetnička direktorka Beogradskog dramskog pozorišta, smenjena zbog političkog i javnog delovanja (1993).

Osnivač je i direktorka političke nevladine organizacije Centar za kulturnu dekontaminaciju u Beogradu (od 1994. godine).

Pisac kolumni u časopisu Susret, zatim nedeljniku Vreme, od njegovog osnivanja, i u dnevnom listu Danas. Datum i vreme kremacije i komemoracije u Centru za kulturnu dekontaminaciju biće naknadno objavljeno.

Poziv da se ne sahrani u Srbiji

Predsednik Beogradskog fronta Nemanja Petrović pozvao je građane da potpišu peticiju, kojom bi se zabranilo da se Borka Pavićević sahrani u Beogradu.

Kako obrazlaže zato što je ista začetnik političkog NVO sektora u Srbiji i predstavlja pionira ideje da je srpski narod genocidan.


Petrović nije krio svoje oduševljenje na vest o smrti Pavićevićke, pa je tako na Tviteru izazvao buru komentara objavom „Preminula Borka, šta pije lajna“.

Kako Petrović kaže za naš sajt, ne smatra da su komentari neprimereni jer se radi o osobi koja je decenijama sistematski širila mržnju i predrasude prema Srbima kao zajednici.

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite