(FOTO) MILJENIK NVO: Migrant koji je bacio dete pod voz, bio na posteru za uspešnu integraciju!

(FOTO) MILJENIK NVO: Migrant koji je bacio dete pod voz, bio na posteru za uspešnu integraciju!

Politika masovne migracije Angele Merkel primila je još jedan udarac. Migrant iz Eritreje koji je bacio majku sa detetom pod voz, bio je reklamno lice za politiku integracije migranata. 

Eritrejski imigrant koji je pod voz gurnuo 8-godišnjeg dečaka i njegovu majku, svojevremeno je bio model na plakatu za „uspešnu integraciju“ u Švajcarskoj.

Nemački ministar unutrašnjih poslova Horst Sihofer izjavio je na konferenciji za novinare da se osumnjičeni, koji je optužen da je u ponedjeljak gurnuo 8-godišnjeg dečaka ispred voza u Frankfurtu, smatrao „primerom uspešne integracije“ te da je bio „spomenut u publikacijama“ u Švajcarskoj.

Tužitelji u Cirihz potvrdili su za nemački informativni magazin Focus da je Habte Araya (40) nekoliko godina radio u prevoznim firmama u Švajcarskoj prestolnici, a pre dve godine predstavljen je kao model integracije u publikaciji Švajcarske „Organizacije za pomoć radnicima“.

Araya, čije je puno ime otkriveno u britanskim medijima, zaposlio se putem programa integracije „izbeglica“ te je u pamfletu za Švajcarsku Organizaciju za pomoć radnicima rekao da mu se sviđa „gotovo sve“ o Švajcarskoj.

„U početku je komunikacija bila teška zbog jezičke razlike, ali ne više“, rekao je Araya. „Bez obzira jeste li bogati ili siromašni, svi imaju da jedu i vaš životni vek je siguran. I škole mi se jako sviđaju. Ovde je prvoklasni svet.“

Na konferenciji za novinare u utorak, predsednik nemačke savezne policije Dieter Romann rekao je da je „dobro integrirani“ migrant ilegalno stigao u Švajcarsku 2006. godine, a dobio je azil 2008. godine.

Romann je rekao da je „od 2011. godine imao švajcarsku dozvolu kategorije C za naseljavanje u Švajcarskoj, što znači „dobro integrisan” i da se smatra „uzornim sa gledišta vlasti po pitanju imigracije i azila“.

Izvor: Dnevna Gazeta/Tribun.hr

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite