SALE ĐORĐEVIĆ: Ako osvojimo pehar, peške ćemo ga doneti na Kosovo!

SALE ĐORĐEVIĆ: Ako osvojimo pehar, peške ćemo ga doneti na Kosovo!

Delegacija KSS posetila Leposavić

Delegacija Košarkaškog saveza Srbije, koju su činili predsednik Predrag Danilović, generalni sekretar Dejan Tomašević, selektor Aleksandar Đorđević i pomoćni trener Jovica Antonić posetila je opštinu Leposavić, gde ih je ugostio gradonačelnik tog grada Zoran Todić.

– Želimo vam najpre puno zdravlja i sreće, a sigurni smo da uspeh neće izostati i da ćete se popeti na krov sveta – rekao je Todić.

Posle razgovora sa gradonačelnikom, usledio je obilazak manastira Svetog Vasilija Ostroškog, a nakon kraćeg zadržavanja u hramu, posetu su završili na školskom terenu osnovne škole „Leposavić“, gde su svečano otvorili tradicionalni 47. gradski turnir u malom fudbalu „Prijateljstvo 2019“.

Delegaciju KSS dočekale su pune tribine, ne samo građana Leposavića, već i građana susednih gradova. Oko 2.000 ljudi je bilo prisutno, a tom prilikom je intonirana i himna Srbije.

– Hvala vam građani Leposavića. Ja sam ovde prvi put i prelepo se osećam. Ono što ja mogu da vam poručim kao bivši sportista jeste da se družite i uživate u turniru, to je drugarstvo koje stičete za ceo život. Želim vam pre svega lepo da se zabavite i da slušate trenere. Hvala vam još jednom…

Aleksandar Đorđević, selektor Srbije, bio je vidno uzbuđen.

– Izuzetno sam ponosan što sam ovde, hvala vam na pozivu, hvala i na ljubavi i podršci koju nam pružate. Uz vašu pomoć, uz Božiju pomoć nadamo se da ćemo se vratiti sa medaljom. To će biti i vaše odličje – zaključio je Đorđević.

On je na pitanje novinara da li će uspeh i eventualno osvajanje svetskog zlata proslaviti sa Srbima na Kosovu, rekao:

– Peške ću vam pehar doneti od prelaza do Leposavića ako ga osvojimo…

Emocije nije skrivao ni generalni sekretar Dejan Tomašević, koji je istakao da se glas Srba sa Kosova mora čuti kako bi i narod u ostatku zemlje čuo sa kakvim se problemima suočovaju.

– Znamo koliko našem narodu znači kada osvojimo neki medalju i potrudićemo se da to bude i ovog puta, a siguran sam da će svi reprezentativci na čelu sa selektorom i svima nama vrlo rado prihvatiti da, kako je Sale rekao, taj pehar donesemo peške u Leposavić – rekao je Tomašević.

(Telegraf.rs)

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite