Levičari otvoreno pozivaju na rat u Vojvodini, puškama ćemo proterati „četničke okupatore“…

Levičari otvoreno pozivaju na rat u Vojvodini, puškama ćemo proterati „četničke okupatore“…

Javni pozivi na rat i „oslobađanje Vojvodine od četnika“, kao i širenje mržnje i predrasuda prema većinskoj populaciji postali su svakodnevica na društvenim mrežama.

Ilustracija (Foto: Screenshot)

Srbija je jedina država u Evropi u kojoj je većinski narod (Srbi) dao autonomiju regionu u kome je on ubedljiva većina, naravno radi se o Vojvodini

Vojvodina je pokrajina gde većinu čini 66% stanovnika koji se izjašnjavaju kao Srbi, ali je realan broj etničkih Srba po svemu sudeći veći zbog onih koji nisu hteli da napišu nacionalnost, ali prema popisu iz 2011. godine 76% ljudi kaže da govori srpskim jezikom. Druga najveća zajednica su Mađari sa tek 13% stanovnika. Ipak radikalno levičarske organizacija i para-organizacije to ne sprečava u širenju tenzija i netrpeljivosti, autošovinističke mržnje kao i teorija zavera da je Vojvodina okupirana, a nadležni organi ne reaguju.

Komunistička partija Vojvodine radikalno levičarska grupacija, postavila je Fejsbuk status koji odiše mržnjom i netrpeljivošću na kome se nalazi puška AK-47 poznata kao Kalašnjikov sa porukom „Pušku pa u Frušku (Goru)“.

Pored fotografije koja očito podstiče na nasilje, postavljen je i status „Vreme ja za socijalističku revoluciju, za slobodnu Vojvodinu protiv četničke i fašističke okupacije“.

Kompanija Fejsbuk nije uklonila status pa je on u trenutku pisanja ove vesti i dalje na toj društvenoj mreži. Srbija nije zabranila delovanje anti-demokratskih komunističkih organizacija kao neke evropske države poput Poljske, pa su tako u našoj zemlji trenutno zabranjena samo nacističke organizacije, a prema našim saznanjima nadležni organi nisu reagovali na poziv na rat radikalnih levičara.

Ne propustite:
(VIDEO) BRNABIĆ: Ključni problem Srbije je manjak radne snage, rešiće ga migranti!
OTKRIVAMO: Brnabić dala državljanstvo bivšoj premijerki Tajlanda, a priznala je nezavisno Kosovo!
Orbanova stranka poziva na bojkot Koka-Kole zbog gej reklama

Pored nekoliko komentara kao što su „da bijemo fašiste da ih isteramo“ građani su mahom negativno reagovali na objavu pa su komentari:

-Sada si ispunio uslove da te uhapsi i najdemokratskija država komunjaro. Pozivaš na građanski rat, revoluciju, daj svoju i svojih krv.

-Cenim da mentol koji je ovo postavljao ne moze 10 sklekova da uradi a ni ne zna kako pucati iz puske

-Vi ste bolesni u mozak „drugovi“

-Sve što je u Vojvodini vojno sposobno, nije na vašoj strani. Tako da… Psssst!

-Mislim da bi neko morao u zatvor .

Izvor: Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite