(VIDEO) Tuča ispred predsedništva, demonstranti u sukobu sa Vučićevim obezbeđenjem…

(VIDEO) Tuča ispred predsedništva, demonstranti u sukobu sa Vučićevim obezbeđenjem…

Večerašnji, 36. protest „Jedan od pet miliona“ u Beogradu, obeležio je pokušaj  fizički obračun ispred ograde kod Predsedništva, kako bi demonstranti ostavili spisak zahteva za fer izbore, a okončan je tako što je tročlanoj delegaciji omogućeno da ih ostave na ulasku u zgradu na Andrićevom vencu.

Demonstranti su najpre zatražili da njihova delegacija ostavi zahteve u Predsedništvu, pozivajući se na navodni dogovor sa obezbeđenjem.

Pošto nisu pušteni, organizatori protesta pozvali su učesnike na probijanje metalnih ograda. Veći broj demonstranata je zatim pokušao da ukloni bezbednosnu ogradu, a obezbeđenje je regovalo fizičkom silom, preneo je Tanjug.

Jedan od organizatora u jednom trenutku je uspeo da preskoči ogradu, ali ga je obezbeđenje podiglo i bacilo nazad.

Veći incidenti sprečeni su pošto je obezbeđene dozvolilo da delegacija od tri člana preda ispred ulaza Predsedništva zahteve za održavanje fer izbora.

Nakon propuštanja delegacije da preda zahteve, organizatori su pozvali učesnike da se raziđu i najavili novi protest za iduću subotu.

Inače, demonstranti su prethodno ispred ulaza u Predsedništvo bacali rolne toalet papira.

U parku kod Predsedništva bio je i predsednik DS Zoran Lutovac, a među učesnicima protesta večeras bio je i predsednik opštine Stari grad Marko Bastać.

Inače, protest je počeo na Terazijama, gde su se okupljenima obratili predstavnici udruženja građana, angažovanih na pitanju izgradnje mini hidroelektrana i aktivisti za „odbranu“ zelenila u Košutnjaku, kao i glumac Branislav Lečić.

Protest "Jedan od pet miliona" u Beogradu

Protest "Jedan od pet miliona" u Beogradu

Gepostet von Sputnik Srbija am Samstag, 10. August 2019

Posle toga usledila je šetnja ka Trgu Nikole Pašića, Dečanskom, Nušićevom, Makedonskom, Svetogorskom do Takovske i zgrade RTS-a gde su vikivali „Uprava napolje“.

Potom su Ulicom kneza Miloša stigli na Andrićev venac.

Izvor: Sputnjik

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite