(VIDEO) Milioner Ričard Gir posetio migrante na brodu, ali ni jednog nije primio u svoju vilu!

(VIDEO) Milioner Ričard Gir posetio migrante na brodu, ali ni jednog nije primio u svoju vilu!

Humano je da primite migrante u vaše gradove i sve to o trošku poreskih obveznika, ali ja neću primiti ni jednog u svoju velelepnu vilu – tako bi ukratko mogla da se sumira poseta Ričarda Gira migrantima koji pokušavaju da protiv-zakonitim putem uđu u Italiju. Iako je težak preko 100 miliona dolara, Gir nije odlučio da bilo koga od migranta povede sa sobom.

Nekada popularni holivudski glumac Ričard Gir posetio je ilegalne migrante koji  više od nedelju danas pokušavaju da nepozvani uđu u Evropu, na brodu kojim upravlja španska politička nevladina organizacija.

Na brodu „Open arms“ nalazi se 121 ilegalnih migrant.

Glumac popularan 90-ih godina prošlog veka je pozvao svet da pruži podršku i pomogne imigrantima koji se nalaze na brodu, nazivajući ih „braćom i sestrama“.

„Open arms“ se nalazi u međunarodnim vodama u blizini italijanskog ostrva Lampeduza pošto mu nije dozvoljeno da nepozvani pristnu u luke u Italiji i Malte, prenosi AP.

„Najvažnije za ove ljude je da mogu da dobiju slobodnu luku, da se iskrcaju s broda, da se domognu kopna i započnu novi život“, kazao je Gir.

Sa druge strane iako poziva druge da prihvate migraciju, Ričard Gir koji živi u velelepnoj kući sa bazenom očito nije želo da udomi ni jednog imigranta. Samo njegova kuća u Hamptonu vredi 48 miliona dolara.

Glumac živi luksuznim životom, pa se tako našao i na meti kritičara zbog toga što se zalaže za zaštitu prirodne sredine, ali se istovremeno vozi privatnim avionima koji zagađuju prirodnu sredinu, iako može da za svoj transport koristi komerijalne letove.

Pogledajte vile, autovmobila, avione i jahte koje poseduje Ričard Gir:

Izvor: Dnevna Gazeta/Tanjug

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite