(FOTO) Dobri telefoni i debeli zlatni lanci, migranti oko Ričard Gira ne deluju baš siromašno…

(FOTO) Dobri telefoni i debeli zlatni lanci, migranti oko Ričard Gira ne deluju baš siromašno…

Propagandni potez sa ilegalnim migrantima, doneo je posle dugog niza godina medijsku pažnju Ričard Giru koji odavno nije ima hit film.  Ipak medijska predstava se glumcu i NVO sektoru obila o glavu, jer su društvene mreže preplavile fotografije koje otkrivaju da narativ o ugroženim migrantima nije potpuno tačan.

Glumac o kome se ništa nije čulo preko 10 godina odjednom je postao bitan tabloidima širom Evrope, a i u Srbiji. Predstava sa migrantima ne brodu Open Arms donela je višestruku korist Ričard Giru, ali su medijima zapali za oko i samo migranti koje je Gir posetio kako kaže iz humanitarne ugroženosti.

Glumac popularan 90-ih godina prošlog veka, ušao je u svađu sa italijanskim minsitrom Mateom Salvinijem po pitanju zaštite suvereniteta te zemlje. Uz dobro poznatu mantru da migrantima treba pomoći jer su ugroženi Gir je vešto skrenuo pažnju na sebe.

Ipak koliko su zaista ugroženi migranti koje je spasavao Ričard Gir?

Već dugi niz godina suverenisti ističu da migranti koji su došli u Evropu moraju da budu u dobroj finansijskoj situaciji kako bi platili sam put u Evropu, koji preko švercera iznosi više hilada evra.

Na fotografijama imigranata koji pokušavaju da ilegalno uđu u italijansku luku upadljivi su debeli zlatni lanci i kvalitetni mobilni telefoni.

Italijanski vice-premijer odgovorio je Ričard Giru, da je trebao da pokaže humanost svojim primerom i povede neke od migranata u svoju vilu, a obzirom da ima privatni avion mogao bi odmah da ih poveze.

Pročitajte još:
SNIMAK KOJI MEDIJI KRIJU OD VAS: Migrant iskasapio policajca mačetom, imao samo elektrošok za odbranu!
(FOTO) Pedofil Epstin kući držao portret Bil Klintona u haljini i na štiklama, kao transvestit!
Advokata koji je branio migrante, ubio ilegalni imigranta! Oca 5 dece usmrtio alkoholičar koji je tukao svoju decu…

Glumac je prema procenama težak između 100 i 120 miliona dolara. Kuća Ričarda Gira procenjuje se na 48 miliona dolara, a vlasnike je i privatnih aviona i jahti zbog čega se naša na udaru kritika da se lažno zalaže za borbu protiv globalnog zagrevanja jer odbija da putuje komercijonalnim letovima i time zagađuje prirodno okruženje svojim privatnim mlaznjakom.

Izvor: Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite