(VIDEO) MMA LEGENDA JOEL ROMERO: Šta se desilo sa vama Amerikanci, pričate o gej Isusu?!

(VIDEO) MMA LEGENDA JOEL ROMERO: Šta se desilo sa vama Amerikanci, pričate o gej Isusu?!

Joel Romero legenda UFC-a i drugi rangirani borac u srednjoj kategoriji, pored toga što je jedan od najtraktivnijih boraca u MMA, osvajač srebrne medalje u rvanju na olimpijadi 2000. godine, poznat je i po kao privrženi hrišćanin koji se na plaši da kaže šta misli. 

U današnjem vremenu radikalne političke korektnosti, potrebna je velika hrabrost da bi se iskazali lični stavovi, pogotovo kada se bavite multi-milionskim poslom koji nema veze sa političkim i društvenim temama.

Kubanski borac Joel Romero sa 16 mečava, 13 pobeda i samo 3 poraza postao je jedno od najprepoznatljivijih lica u MMA pogotovo imajući u vidu da se takmiči protiv najboljih obraca sa 42 godine starosti. Romero svoj uspeh vezuje za posvećenost hrišćanskoj veri.

„Samo želim da uradim najbolji posao koji mogu sa svojim protivnicima, a šta Bog želi da se desi, desiće se“, kaže Joel Romero, a nakon pobede u meču sa Lijotom Mičidom u meču koji je organizovanu SAD imao je nešto da poruči i provokatorima u Americi koji šire versku mržnju prema hrišćanima, naime radi se neutemeljenim teorijama zavere i vestima koje su prenosili brojni levičarski i liberalni portali da je Isus bio gej.

Rećiću nešto na engleskom, znam da me ljudi neće najbolje razumeti, ali se trudim:

„Slušajte ljudi, slušajte, šta vam se desilo vama u SAD? Šta vam se desilo šta vam se događa? Zaboravili ste na ime Isusa Hrista. Šta vam se desilo SAD? Idite unazad. Idite Isusovim putem, ne putem gej Isusa ljudi“ poručio je Romero na lošem engleskom Amerikancima, za koje misli da su otišli predaleko kao društvo i da trebaju da se vrate korak nazad i okrenu hriščanskim vrednostima.

Tokom govora Romero je oko glave nosio traku sa natpisom John 3:16, koja se odnosi na citat u Bibliji u jevanđelju po Jovanu. „Bog je toliko voleo svet koji je da je za njega dao svog jedinog sina (Isusa), da bi svako ko veruje u njega bio spasen i imao večni život“.

Izjava Romera je naišla na podeljene reakcije publike, dok su mogli čuti zvižduci veći deo publike je ipak aplaudirao Kubancu.

„Moja vera u Boga me drži prizemnim, ne radim stvari samo radi sebe“.

Religiozni Kubanac je trenutno drugi rangirani u svojoj diviziji, a nedvno je diskvalifikovan zbog pozitivnog testa na steroide, Romero je insistirao da ne koristi steriode i da su u nejgov sistem ušli preko suplimenata za koje proizvođač nije naveo da u sebi imaju nedozvoljene supstance, i u obrtu na sudu je dobio slučaj protiv proizvođača i odštetu od 27 miliona dolara, nakon čega je vraćen na takmičenje.

Pogledajte najbolje momente iz Romerovih borbi:

Izvor: Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite