Poslanik priveden zbog incidenta na anti-NATO skupu iz 2015. godine, odbio nagodbu sa tužilaštvom!

Poslanik priveden zbog incidenta na anti-NATO skupu iz 2015. godine, odbio nagodbu sa tužilaštvom!

Više javno tužilaštvo u Beogradu izdalo je nalog za privođenje Damjanovića na informativni razgovor zbog ovog gesta.

Miljan Damjanović, narodni poslanik SRS i potpredsednik te stranke, priveden je prošle nedelje zbog paljenja zastave Hrvatske u centru Beograda 2015.

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je nalog za privođenje Damjanovića na informativni razgovor zbog ovog gesta.

Radikali su, podsetimo, 2015, na obeležavanju godišnjice NATO bombardovanja SRJ, organizovali protestni skup na kome je ovaj poslanik polio benzinom i zapalio zastavu Hrvatske, jedne od članica Alijanse.

Damjanović u razgovoru potvrđuje naša saznanja i dodaje da su mu pripadnici MUP došli na vrata pre sedam dana.

– U večernjim satima 15. avgusta došli su pripadnici MUP, koji su zaista bili ljubazni, s nalogom za moje provođenje. Moram priznati da je situacija bila vrlo neprikladna jer sam u tom trenutku vreme provodio sa svoje dvoje maloletne dece, koja su bila vidno uplašena. Informisali su me da imam zakazano saslušanje narednog dana u 10 ujutru u Višem javnom tužilaštvu i da, ukoliko se ne pojavim, biće primorani da me privedu.

Pročitajte još:
DAMJANOVIĆ TRAŽI HAPŠENJE: Vučić i Brnabić moraju u zatvor, otvoreno dele Kosovo sa Albancima!

Dok su to govorili, bilo im je vrlo neprijatno jer su u međuvremenu proverili da nisam nikada bio osuđivan i da sam narodni poslanik – kaže Damjanović i dodaje:

– Kao odgovoran građanin, ujutru sam se pojavio kod zamenice javnog tužioca, koja mi je predočila dokaze po kojima sam prvooptuženi. Po zakonu, ponudila mi je da priznam krivicu, čime bi postupak bio okončan.

Naravno, kao srpski patriota i potpredsednik SRS odbio sam nagodbu jer smatram da moje krivice nema. Sada je na redu Administrativni odbor Skupštine, koji će odlučivati o tome da li će mi oduzeti imunitet, čime bi krenulo i suđenje zbog ovog mog „monstruoznog zločina“.

Izvor: Kurir

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite