(VIDEO) EVROKRATE BESNE: Boris Džonson došao na pregovore sa Makronom pa digao nogu na sto!

(VIDEO) EVROKRATE BESNE: Boris Džonson došao na pregovore sa Makronom pa digao nogu na sto!

Fotografija Borisa Džonsona koji stavlja nogu na sto tokom razgovora o izlasku iz EU sa francuskim predsednikom u Parizu postala je hit na društvenim mrežama.

Ali učesnici u raspravi koji su potez britanskog premijera nazvali uvredljivim možda su prerano doneli zaključak.

„Džonson pokazuje poštovanje Evropskoj uniji i koliko se plaši poteza Evrokrata“, „Kad možeš da poniziš diktatora i prođeš nekažnjeno“ i „Ko još poštuje Makrona, čoveka koji mesecima prebija svopstveni narod“, samo su neki od komentara.

Na društvenim mrežama fotografija je skrenula veliku pažnju, ali i sa druge strane i histeriju pristalica EU. Jedan britanski korisnik optužio je g. Džonsona za loše ponašanje, rekavši: „Zamislite kako bi britanski tabolidi bili ogorčeni ako bi premijer neke druge zemlje to uradio u Bakingemskoj palati“,„Oni očigledno ne uče dobre manire na koledžu Iton“, napisao je drugi.

Blerova struja kipti od besa

Bivši spin doktor Tonija Blera Alister Kembel u svemu tome nije video ništa smešno.

„Sramota je što novoizabranom premijeru Ujedinjenog Kraljevstva treba toliko vremena da ode i sastane se sa nemačkom kancelarkom i francuskim predsednikom, a zatim digne nogu na predsednikov sto“, rekao je novinskoj agenciji PA.

„Možda zvuči trivijalno, ali on samo demonstrira aroganciju i nepoštovanje.“

Ali politički dopisnik Skaj Njuza Tom Rajner ponudio je drugačiju perspektivu na incident, rekavši da je to bilo duhovito.

Izvor: Dnevna Gazeta/BBC

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite