NOVI UDAR NA SUVERENITET: Kineska policija patroliraće ulicama Srbije!

NOVI UDAR NA SUVERENITET: Kineska policija patroliraće ulicama Srbije!

Pored EU policije na granicama zbog ilegalne migracije, strana policija će od sada patrolirati i ulicama Beograda. 

Foto: MUP Srbije

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razgovarao je sa ambasadorkom Narodne Republike Kine u Srbiji Čen Bo o nastavku saradnje u oblasti unutrašnjih poslova.

Stefanović kaže da je saradnja dveju zemalja, kako u oblasti unutrašnjih poslova, tako i na drugim poljima, na visokom nivou.

Ambasadorka je navela da joj je zadovoljstvo zbog konkretnih rezultata koje donosi dosadašnja saradnja policija dveju zemalja.

Sagovornici su razgovarali o konkretnim aktivnostima u cilju dalje saradnje, počev od pilot-projekta uspostavljanja zajedničkih patrola, čiji se početak rada očekuje u septembru kada je i najveći priliv kineskih turista.

Kineski policajci u ovim patrolama imaće savetodavnu ulogu i pomagaće srpskim policajcima u komunikaciji sa kineskim turistima.

Na sastanku je bilo reči i o mogućnostima razmene iskustava i dobrih praksi kroz saradnju specijalnih jedinica ministarstava dveju zemalja, kao i o organizovanju obuka u narednom periodu koje će doprineti unapređenju kapaciteta MUP-a Srbije.

Stefanović je poručio da je intenzivna policijska saradnja dveju zemalja neophodna u borbi protiv savremenih bezbednosnih izazova.

Izvor: Informer

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite