KRAJ ZABRANE: Aleks Džons i Generacija Identiteta vraćeni na Jutjub, dobili izvinjenje!

KRAJ ZABRANE: Aleks Džons i Generacija Identiteta vraćeni na Jutjub, dobili izvinjenje!

Kompanija Jutjub je posle preko godinu dana zabrane postavljanja snimaka kompaniji Infowars Aleksa Džonsa i organizaciji Generacija Identiteta, poništila je zbranu njihovih kanala i to sve uz izvinjenje i poruku da je kompanija donela pogrešnu odluku.

 

Jutjub je saopštio da je doneo pogrešnu odluku uklanjanjem kanala desničara Martina Selnera lidera organizacije Generacija Identiteta i Infowars-a, ali nisu detaljno precizirali u čemu vide svoju grešku.

Kompanija navodi da iako su neki drugi kanali bili „duboko uvredljivi“ Džons i Selner nisu prekršili njihova pravila. Odluka je donesena nakon što je izvršni direktor Jutjuba Suzan Vojčicki izjavila da će Jutjub biti otvoren za „kontraverzne“ ideje.

Džons je uklobjen sa Jutjuba 2018 godine, u periodu koji alternativni mediji nazivaju „veliki progon“, a te godine su pored njega uklonjeni i njegovi saradnici Pol Džozef Votson, Oven Šrojer engleski novinar Tomi Robinson i mnogo dugi. Infowars je zabranjen i na Fejsbuku i Tiveru, mada se spekuliše da bi i ta zabrana mogla da bude uskoro podignuta.

Nije poznat razlog zbog koga je Jutjub baš sada vratio Džonsa, međutim uprkos zabrani i kaznama drugi korisnici te mreže redovno su postavljali snimke Infowars-a koji su beležili na milione pregleda što je jedan od mogućih razloga povlačenja zabrane jer je ona podigla popularnost Džonsu, koji je ujedno bio i gost na kanalima Valuetamenet i Joe Rogan podcast gde je ostvario rekordnu gledanost.

Izvor: Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite