DRUMSKE BANDE TERORIŠU SRBIJU: Migranti su nam napali auto, supruga je rekla „daj gas“…

DRUMSKE BANDE TERORIŠU SRBIJU: Migranti su nam napali auto, supruga je rekla „daj gas“…

Da li migranti primenjuju neku strategija razbijanja u male grupe i razbojnički prolazak kroz Srbiju, jer su naselja/sela prilično pusta, i mahom naseljena staračkim domaćinstvima.

U subotu 21. 9. 2019. imao sam sreću da provedem lepo popodne u Kraljevu kod Miljana Vukomanovića. Miljan je najbolji čovek na svetu koga sam upoznao, a sada je imao i odličan razlog za slavlje: radost zbog dece koja odrastaju u dobre ljude, upisuju i završavaju visoke škole.

Prošle nedelje sam čitao o incidentima migranata sa stanovništvom u Kuršumliji: zaustavljanju automobila, ulascima u napuštene kuće i korišćenju tuđe imovine.

Sada sam imao blizak susret sa migrantima u naselju Gruža, na povratku od Miljana oko 20 časova i 30 minuta. Pre susreta, na 50-100 metara stao sam ispred nekog malog psa koji je bio na sredini puta i nije hteo da se skloni. Trubio sam psetancu nekoliko puta, a ono je delovalo dezorijentisano i nije se sklanjalo. Dodao sam gas, kada sam mogao da nastavim, a da ga ne zgazim, i pogledao u retrovizor da vidim hoće li se skloniti ili biti zgaženo od sledećeg vozila.

Dok sam dodavao gas video sam pored puta 5-6 mladića i jednog koji je naglo iskočio na sredinu puta. Ne mogu rečima da objasnim skok u vis i u dalj, ka sredini, ali meni okrenut leđima. Morao sam da zakočim (usporio sam, nisam stao), a supruga je pogledala u ostale mladiće, sa desne strane (stanica saobraćajne policije je na par desetina metara od mesta događaja) i kada je videla kako gledaju u našem pravcu rekla mi je „daj gas“.

Ništa se nije dogodilo. Mogao sam da udarim mladića kolima da nisam naglo prikočio. Ali, ovaj susret me je podsetio na pročitan tekst o Kuršumliji. Da li se to primenjuje neka strategija razbijanja u male grupe i razbojnički prolazak kroz Srbiju, jer su naselja/sela prilično pusta, i mahom naseljena staračkim domaćinstvima? Ukoliko je tako, da li postoji neka bezbednosna procena koliko je stotina ili hiljada mladića na ovakvom prolasku kroz Srbiju i da li je njihov broj rastući, a ponašanje sve agresivnije?

Beograd je opremljen sa stotinama kamera, skoro na svakoj raskrsnici koje snimaju ne samo vozila, već i ljude u njihovom svakodnevnom kretanju. Da li je prioritet super kontrola Beograđana, i njihovo kažnjavanje, ili porast opasnosti po staračko stanovništvo na celoj teritoriji Srbije?

https://www.makroekonomija.org/

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite