(VIDEO) MRŽNJA: Zukorlić o Srbima lažovima, izmislili ste turski danak u krvi i nabijanje na kolac!

(VIDEO) MRŽNJA: Zukorlić o Srbima lažovima, izmislili ste turski danak u krvi i nabijanje na kolac!

Radikalni islamista Muamer Zukorlić izneo je na TV Hepi teoriju zavere da Srbi i drugi ne-muslimani nisu bili podloženi danku u krvi i svedočenja o turskim zverstvima nazvao smešnim.

Vođa Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka i narodni poslanik Muamer Zukorlić izjavio je da su Srbi izmislili zločine Osmanlija poput danka u krvi i nabijanja na kolac.

„Ovo je čista izmišljotina sa dankom u krvi, smešna izmišljotina. Tu ne postoji apsolutno nikakvi istorijski pokazatelji. Danak u krvi vam je isto kao danas što hrlite da dobijete američke stipendije, tada ste hrlili da dobijete osmanske stipendije. Nemojte da falsificiramo ljudi moji“, uzviknuo je Zukorlić u emisiji.

Da bi dodatno pojasnio, Zukorlić je dodao da je njegov sin aplicirao za stipendije na nekoliko američkih univerziteta za svoj doktorat.

„Sutra, za 100 godina možemo da pišemo kako su nam Amerikanci otimali sinove. Pa nisu gospodo, centar imeprije je poželjan“, rekao je Zukorlić.

Zukorlić je negirao i druge zločine koje su Osmanlije činile Srbima, poput nabijanja na kolac.

„Ja sam jednom nacionalisti morao kazati kad mi je priča o nabijanju na kolac – nemoj mi molim te tu priču. Pa da su vas milovali 500 godina, izlizali biste se. Za 500 godina da su Osmanlije htele vi ne biste ovde ostali“, poručio je on i upitao: „Gde ste ostali gde su bili katolici“.

Prema njegovim rečima, nasilje prema Srbima činile su samo dahije koje su se otrgnule od sultana, onda kada je Osmanska imerija počela da se raspada.

„Vi ste imali pravičnog sultana koji vam gradi Pećku patrijaršiju, koji vam obezbeđuje autonomiju crkve koju ja u 21. veku još ne mogu da ostvarim u Srbiji. U 21. veku ja ne mogu da ostavrim autonomiju islamske zajednice koju je imala Srpska pravoslavna crkva pod Osmanlijama, to je činjenica“, rekao je Zukorlić u svom monologu u stilu teoretičara zavere.

Izvor: TV Hepi/Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite