(FOTO) OGLAS: Prodajem kuću Albancima ili Muslimanima, Srbima ne! Želim da se ovde nasele…

(FOTO) OGLAS: Prodajem kuću Albancima ili Muslimanima, Srbima ne! Želim da se ovde nasele…

Da li su govor mržnje i diskriminacija dozvoljeni ukoliko su usmereni protiv populacije srpskog porekla?

Diskriminatorski oglas o prodaji kuće u selu Bela Voda kod Kruševca isključivo pripadnicima albanske nacionalnosti i muslimanske veroispovesti šokirao je mnoge kako zbog toga kome se isključivo nudi, tako i jer je posebno naglašeno da nikako nije na prodaju – Srbima.

Na oglasu je kratak opis: „Prodajem kuću 140 metara kvadratnih i 10 ari placa. Plac selo Bela Voda – Kruševac, legalizacija izvršena. Kupci : Šiptari, muslimani, SRBI NE“, navodi se u bizarnom oglasu koji je šokirao javnosti i postao viralan“.

Kako prenosi Blic koji je kontaktirao osobu koja je postavila oglas, sa druge strane im se javila ženska osoba, autorka oglasa i dala sledeće objašnjene:

– Moram da prodam kuću jer treba da vratim dug Sudu u Kruševcu budući da sam se 7,5 godina sudila sa komšijama koji su preko puta moje kuće napravili kamenorezačku radnju koja je pravila strašnu buku. Ja sam ih tada tužila, ali izgubila sam proces. Dugujem 180.000 evra – rekla je Milenija Nikolić, autorka oglasa.

Na pitanje zašto baš „Šiptarima i muslimanima“, kako je napisalia u oglasu, Milenija odgovorila: „Pa eto, malo da se dosele.“

– Za ovaj oglas zna cela Srbija, pa se dosta ljudi javlja. Ima onih koji su ozbiljni, a ima i onih koji zovu samo da se šale sa mnom – dodala je ova žena.

Nadležni organi još uvek nisu reagovali na oglas koji direktno diskriminiše osobe na nacionalnoj i verskoj osnovi, a nije se oglasi ni niko od predstavnika vlasti ili NVO sektora.

Izvor: Blic/Espreso/Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite