SKANDAL: Brod sa Ričard Girom i migrantima, švercovao silovatelje, ubice i osumnjičene za mučenje!

SKANDAL: Brod sa Ričard Girom i migrantima, švercovao silovatelje, ubice i osumnjičene za mučenje!

Skandal potresa novu italijansku vladu i NVO sektor. 

Karola Rakete, žena kapetan čuvenog broda Sea-Watch 3 koji je došao u centar pažnje svetske javnosti nakon što ga je posetio glumac Ričar Gir, dovela je sa grupom imigranata i trojicu muškaraca koji su upravljali centrom za pritvor imigranata u Libiji, gde su druge imigrante silovali, mučili i ubijali. Ulje na vatru dodale su informacia da je nova minsitarka unutrašnjih poslova tražila da se vest sakrije od javnosti.

Prema pisanju Il Giornale-a, trojica od 40 imigranata koje je od libijskih krijumčara pokupio brod kapetana Rakete optuženi su za silovanje, mučenje i ubistva ljudi u Libiji. Navodi se da su osumnjičeni uhapšeni u prihvatnom centru u Mesini u Italiji.

Policija je prvobitno prikrila hapšenja koja su se, navodno, dogodila istog dana kad su imigranti izašli sa broda. Dok NVO odbija da odgovori na pitanja.

„To ne možemo isključiti, ali nemamo precizne informacije“, rekao je potparol Sea Watch-a Ruben Neugebauer nemačkoj novinskoj agenciji DPA u vezi s izveštajem.

Trojica uhapšenih formalno su optuženi za zločinačko udruživanje posvećeno upravljanju ilegalnim zatvorskim centrom, u što su uključena mučenja, silovanja, otmice, pa čak i ubistva.

Neki od izvora navode kako je nova ministrka unutarnjih poslova Lućijana Lamorgeze zatražila da se ova vest ne objavi. Uprkos tome, vesti su procurile u javnost, zajedno sa imenima trojice osumnjičenih – Mohamed Condè (27), Hamed Ahmed (26) i Mahmoud Ashui (24).

Condé je iz Gvineje, dok su Ahmed i Ashuia Egipćani.

Izvor: Il Giornale/Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite