NOVA POBUNA U EU: Desničarska vlada Grčke organizuje masovnu deportaciju 10.000 migranata!

NOVA POBUNA U EU: Desničarska vlada Grčke organizuje masovnu deportaciju 10.000 migranata!

Još jedna članica EU odlučila je da se usprotivi politici masovne migracije koju zagovara Brisel. 

Nakon požara koje su migranti izazvali u kampu na ostrvu Lezbos, nova desno orijentisana vlada Grčke odlučila je da sprovede nove mere protiv migranata.

Stelios Petsas, potparol grčke vlade objavio je da je savet ministara odlučio da ograniči aplikacije za azil i istovremeno poveća broj deportacija.

Vlada je saopštila da je cilj koji je sebi postavila brojka od 10.000 migranata do kraja sledeće godine.

Grčka će takođe unaprediti bezbednosne mere protiv trgovaca ljudima i nevladinih organizacija koje u simbiozi krijumčare ilegalne migrante na njihovu teritoriju.

Takođe pojačaće se patrole na moru i ubrzati procedura odluke o azilu, a onim migrantima koji su ilegalnim putem ušli u zemlju neće biti dozvoljeno da traže azil saopštio je Patsas.

Poslednjih meseci Grčka se našla na udaru neumoljivog talasa migranata koji se iskrcavaju sa teritorije Turske, a tenutno se u kampu Moria na ostrvu Lezbos, nalazi 12.600 migranata, iako je objekat izvorno dizajniran za 3.000 ljudi.

Tokom nereda prošle nedelja na Lezbosu dve osobe su poginule i naneta je velika materijalna šteta uzrokovana požarima koje su podmetali migranti.

„Prolazimo kroz nacionalnu krizu“ reka je zamenik ministra unutrašnjih poslova Lefteris Economou nakon nereda na Lezbosu.

Izvor: Dnevna Gazeta/Glas Evrope

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite