(FOTO) KO TE FINANSIRA DEVOJČICE? Bolsonaro saopštio da Gretu plaća Sorošev fond!

(FOTO) KO TE FINANSIRA DEVOJČICE? Bolsonaro saopštio da Gretu plaća Sorošev fond!

Sin predsednika Brazila – Bolsonara objavio je fotografiju kontraverzne Grete Tinberg i naglasio da njenu kampanju finansira niko drugi nego Džordž Soroš koji se maloletnom Šveđankom deli stavove i zastupa iste teorije o klimatskim promenama. 

Eduardo i Žair Bolsonaro

Naime, Eduardo Bolsonaro je na svom Tviteru objavio fotografiju Grete koja ruča dok je kroz prozor gledaju siromašna deca, prenosi Index.hr. Brazilac je time ironično kritikovao Gretu koja tvrdi da su joj svetski lideri uništili detinjstvo.

Greta Tinberg je na originalnoj fotografiji snimljena kako jede u vozu sa gomilom raznovrsne hrane, a kroz prozor se može videti šuma. Uz fotografiju je stajao opis: “ručak u Danskoj”.

Bolsonaro je umesto šume u Fotošopu postavio siromašnu decu, fotografiju objavio na Tviteru i napisao: “Ukrali ste moje detinjstvo – kaže devojčica koju finansira Otvoreno društvo Džordža Sorosa”.

Nakon ove objave, Bolsonaro se našao se na meti vulgarnih napada klimatskih histeričara. Jedna brazilska senatorka je poručila pripadnica neo-marksističke Radničke partije poručila je kako je ta objava jako neodgovorna sa njegove strane i kako će zbog toga razmisliti hoće li uzeti u obzir njegovu prijavu za mesto novog ambasadora Brazila u SAD. Iako je opšte poznato da je slika fotošopirana radi humora i jasno se vidi da su deca na slici postavljena iz druge fotografije, levičarka je optužula Bolsonara za „lažne vesti“.

“Lažne vesti su danas zlo sa kojim se moramo boriti u svakom demokratskom društvu sveta”, poručila je radikalna levičarka.

U bizranom tekstu poslanica je poručila kako očekuje da se Bolsonaro ujedno izvini zbog te objave kako Greti Tinberg tako i Brazilu i međunarodnom društvu.

Greta Tinberg izazvala je šok u svetskoj javnosti nakon agresivnog govora u Ujedninjenim Nacijama gde iznosila svoje panične stavove i teorije o globalnom zagrevanju, a nakon nastupa preko 500 naučnika uputilo je pismo UN gde naglašavaju da nema dokaza da postoji neposredna opasnost od globalnog zagrevanja.

Izvor: Dnevna Gazeta/Index.hr

 

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite