(VIDEO) NAPAD NA POLICIJSKU STANICU U PARIZU: Musliman konvertit ubio 5 policajaca, besan na žene …

(VIDEO) NAPAD NA POLICIJSKU STANICU U PARIZU: Musliman konvertit ubio 5 policajaca, besan na žene …

U sedištu policije u Parizu ubijeni su u napadu nožem tri policajaca i jedna administrativna radnica, potvrdio je novinarima pariski tužilac Remi Hajc.Policijski sindikat je ranije saopštio da je u napadu nastradalo četvoro policajca, preneo je AP. Ubijeni napadač 20 godina radio u policiji, prenosi „Parizien“ . Napadač je identifikovan kao Mišel Harpon (Michael Harpon) koji se nadavno preobratio na islam, a razlog napada je njegov odnos sa ženama na poslu i svađe koje je imao sa njima prenosi Breitbart

Francuski ministar unutrašnjih poslova izjavio je da se jedan povređeni pripadnik policije nalazi na hitnoj operaciji.

Pariski tužilac je rekao da je pretražen dom napadača i da tužioci za anti-terorizam procenjuju situaciju, preneo je Rojters. On nije naveo šta je mogao biti eventalni motiv napadača.

Napadač koji je ubio četvoricu policajaca bio je takođe zaposlen u policiji kao administrativni radnik, piše Figaro.

Ubijen je tokom sukoba sa policajcima. Francuski policijski izvori navode da je napadač  počeo da ubada nožem policajce koji su se nalazili oko njega.

Napad se dogodio kod policijske stanice u blizini katedrale Notr Dam.

Administrativni radnik policijske stanice u Parizu koji je nožem ubio četvoro kolega pre nego što su ga policajci ubili, nedavno se preobratio u islam, prenela je francuska televizija BFM.

Napadač 20 godina radio u policiji

Gradonačelnica Pariza Ani Hidalgo napisala je na Tviteru da je „nekoliko ljudi“ ubijeno u napadu koji se dogodio blizu najpoznatijih turističkih mesta, uključujući katedralu Notre Dam.

„Pariz plače za svojim ljudima nakon strašnog napada u policijskoj stanici“, rekla je Hidalgo.

Prema francuskim medijima, napadač je 45-godišnji muškarac koji je kao službenik 20 godina radio u pariskoj policiji.

„Policajci su panično trčali. Bilo mi je čudno da čujem pucanj jer to nije mesto na kojem bi tako nešto očekivali“, rekao je listu Parizien očevidac koji je bio u dvorištu.

Izvor: RTS, TANJUG, FIGARO, LE PARISIEN/Breitbart

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite