(VIDEO) PREDSTAVNIK SRBIJE U SAVETU EVROPE: Vi ste nam prijatelji? Prijatelji ne zabijaju nož u leđa jedni drugima!

(VIDEO) PREDSTAVNIK SRBIJE U SAVETU EVROPE: Vi ste nam prijatelji? Prijatelji ne zabijaju nož u leđa jedni drugima!

„Moderna Evropa mora da jednom zauvek shvati da prijatelji jedni drugima ne zabadaju nož u leđa“ …

Na sednici Saveta Evrope, govorilo se o situaciji na južnoj srpskoj pokrajini, kršenju rezolucije 1244, ultimatumima kao i tome zbog čega države zapada tvrde da su prijatelji Srbije ukoliko otvoreno rade na podrivanju suvereniteta naša zemlje.

Problemi na Kosovu i Metohij i su brojni. Umesto diskusije o činjenicama mi smo osuđeni da slušamo rečnik ultimatuma koji ide ruku pod ruku sa neverovatanim cinizmom istih ljudi koji nam u tom obraćanju govore i da su nam prijatelji. Rezolucija 1244 Saveta bezbednosti Ujedninjenih nacija garantuje povratak hiljadu srpskih policajaca i vojnika na našu teritoriju, na područje Kosova i Metohije – rekao je poslanik Miljan Damjanović.

Ako međunarodna zajednica ima iskrene namere za nastavak dijaloga, to je prvi preduslov koji se mora poštovati. U ovih dvadeset godina koliko je prošlo od tada, prekršena je UN rezolucija i sada je vreme da Evropa ispoštuje potpise i zvanične dokumente saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija – rekao je Miljan Damjanović.

Druga stvar o kojoj možemo da pregovarama jeste povlačenje tri seta zakona koji je tzv Kosovski parlament decembra 2018. godine usvojio kojim je započet proces transformacije tzv. Kosovskih bezbednosnih snaga u vojsku tzv. Kosova. Nikakva vojska nije njima potrebna jer sve državne granične prelaze mora da drži policija i vojska Republike Srbije. Takođe, obeležija državnog suvereniteta Srbije moraju da se poštuju širom teritorije Kosova i Metohije – ocenio je podpredsednik SRS.

Mi želimo da sednemo za sto i pregovaramo o stepenu autonomnih prava i ne želimo da diramo albanske kulturne institucije, njihov politički život, političke procese koji se odvijaju na teritoriji Autonomne Pokrajine Kosova i Metohije jer se zalaže za demokratsku opciju uz očuvanje državnih granica Srbije.

Od zemalja članica Evropske Unije koje Srbiju i srpski narod nazivaju prijateljskom očekujemo i da u najskorije vreme povuku svoje priznanje tzv nezavisnog Kosova i time dokažu da u Srbiji vide svog saveznika i ozbiljnog partnera. Moderna Evropa mora da jednom zauvek shvati da prijatelji jedni drugima ne zabadaju nož u leđa, a svako ko radi na tome da Srbiji otme kolevku srpskog naroda, Kosovo i Metohiju, ne samo da zabada nož u leđa već ubija jednu ponosnu naciju stvaranjem prve međunarodno priznate terorističke države na svetu.

Izvor: Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite