VUK DRAŠKOVIĆ U IZLIVU RUSOFOBIJE: Kosovo je izgubljeno, a Kinezi guraju Srbiju u ponor…

VUK DRAŠKOVIĆ U IZLIVU RUSOFOBIJE: Kosovo je izgubljeno, a Kinezi guraju Srbiju u ponor…

Predsednik SPO poriče legitimitet rezolicije 1244 Ujedninjenih Nacija i ponovo je govorio da su Kosovo i Metohija „izgubljeni“. 

“Prihvatamo i priznajemo istinu da je Kosovo, kao državna teritorija Srbije, izgubljeno 1999. godine, u besmislenom i tragičnom ratu protiv NATO alijanse, i da je krivac za taj istorijski poraz režim Slobodana Miloševića“, rekao je Vuk Drašković na sednici Glavnog odbora SPO u Novom Sadu.

On je poručio da su od teritorije tzv. Kosova, većinski nastanjene Albancima, mnogo skuplji Srbi na Kosovu, crkve, manastiri, i njihovi posedi.

“To, što je najskuplje, nije izgubljeno i može biti sačuvano i maksimalno zaštićeno”, rekao je on.

Drašković je istakao da takozvani zamrznuti konflikt i čekanje dana kada će Rusija i Kina poraziti Zapad, “ponor je u koji se gura Srbija“.

“U strateškoj saradnji sa SAD i EU, ostvarive su i korekcije sadašnjih granica između Srbije i tzv. Kosova, sporazumi o izvesnim poboljšanjima Ahtisarijevog plana, koji su Albanci prihvatili, dogovori o zajedničkim kompanijama Srbije itzv. Kosova, o uklanjanju graničnih prelaza, o još mnogo čemu“, zaključio je predsednik SPO.

Izvor: Danas/Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite