DRŽAVNA TAJNA: Vlada odbila da odgovori kakav je sporazum potpisan o migrantima!

DRŽAVNA TAJNA: Vlada odbila da odgovori kakav je sporazum potpisan o migrantima!

Kakav je to dogovor vlada SNS potpisala sa EU kada je u pitanju naseljavanje migranata u Srbiji, zabranjeno je da znaju građani Srbije?

Povodom izjave bivšeg ministra unutrašnjih poslova Austrije Herberta Kickla da je kao ministar sklopio ugovor sa Srbijom po kom se migranti koji dobiju negativan odgovor za azil u Austriji vraćaju u Srbiju, lider Dveri Boško Obradović je izjavio da Dveri od početka migrantske krize upozoravaju na ovakav scenario.

– Pre svega tražimo da Vlada Srbije objavi ugovor o kom priča bivši ministar unutrašnjih poslova Austrije i da objasni građanima zašto to saznajemo iz austrijskih medija. Da li taj ugovor znači da Srbija postaje centar za migrante na Balkanu – pitao je Obradović.

On je istakao da niko iz Dveri nema problem s tim da se pomogne ljudima u nevolji, naročito onima koji beže iz ratom zahvaćenih područja, ali da za državu Srbiju na prvom mestu moraju da budu njeni građani i njihovi životi i bezbednost.

– Ideja da Srbija bude centar za migrante i da se njima dodeljuju seoska imanja i kuće je neodrživa i o tome su poslanici Dveri nekoliko puta govorili u Skupštini. Pre svega, ti ljudi ne žele da ostanu ovde, a Srbija prvo treba da reši probleme i stambeno pitanje svojih građana koji žive ispod granice siromaštva. Drugo, ne postoje kapaciteti da se bilo kakav dugoročniji prihvat migranata sprovede na inkluzivan način što znači potencijalne probleme u budućnosti. Vreme je da Srbija počne da gleda svoje interese i da se i prema ovom pitanju tako odnosi – smatra predsednik Dveri.

Odgovora još uvek nema

Dva dana nakon što je upućeno pitanje Vladi, niko od zvaničnika se nije oglasio povodom pitanje migracije.

Prošlo je 48 sati kako niko iz Vlade Srbije nije odgovorio na moj zahtev da se javno obelodani ugovor sa Austrijom o izručenju Srbiji svih migranata koji tamo ne dobiju azil? To može da znači samo jedno: takav dogovor postoji i kriju ga od javnosti kao i brojne druge tajne ugovore – napisao je Obradović na svom Tviteru.

Izvor: Dnevna Gazeta/ Morava info

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite