(FOTO) Policija pohapsila aktiviste DSS zbog plakata protiv Edi Rame, ideologa Velike Albanije!

(FOTO) Policija pohapsila aktiviste DSS zbog plakata protiv Edi Rame, ideologa Velike Albanije!

Policija je sprečila opozicionu akciju protiv dolaska Edi Rama jednog od najistaknutijih pristalica nezavisnosti Kosova i simpatizera ideje Velike Albanije.  

Pripadnici policije zaustavili su danas oko osam časova omladince Demokratske stranke Srbije koji su krenuli u Novi Sad, gde je preko puta Petrovaradinske tvrđave trebalo da se održi performans protiv dolaska albanskog predsednika Edija Rame u Beograd, saopštio je DSS.

Kako se navodi, pripadnici MUP-a su na naplatnoj rampi na autoputu Beograd-Novi Sad zaustavili dva automobila sa omladincima DSS i pretresli vozila, pa su nakon što su pronasli plakat „Rama persona non grata“ taj transparent oduzeli, a članovi DSS su zadržani.

Predsednik Omladine DSS Zdravko Veselinov kaže da su im oduzeti ključevi od kola, i da već sat vremena stoje kod naplatne rame, bez objašnjenja zašto ne mogu da nastave put.

Omladina DSS-a je privedena na razgovor u policijsku stanicu u Novom Sadu, gde je bila namera da se održi performans zbog dolaska premijera Albanije, Edija Rame u Novi Sad – napisao je predsednik te stranke Miloš Jovanović na svom Fejsbuk profilu. Nije poznato kako je policija znala za akciju DSS.

Izvor: Danas/Dnevne Gazeta

 

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite