(FOTO) Migranti se u Beogradu skupljaju ispred srednje škole pune devojčica…

(FOTO) Migranti se u Beogradu skupljaju ispred srednje škole pune devojčica…

Migranti smešteni u centru Beograda pronašli su novu lokaciju na kojoj vole da borave, a radi se o srednjoj školi Filološkoj gimnaziji koju pretežno pohađaju maloletne devojčice. 

Od vrhunca migrantske krize 2015. godine centar Beograda ispunjen je velikim brojem migranata koji nisu u obavezi da budu u azilantskim centrima kao što je to praksa u brojnim zemljama Evrope, već po svojoj volji mogu da se kreću gradom.

Park ispred ekonomskog fakulteta godinama unazad poznat je kao stecište za imigrante, ali je takođe poznat i kao mesto na kome su uznemiravane studentkinje zbog čega su organizovani protesti studenata, koju su kasnije usled pritisaka i obećanja da će migranti biti izmešteni na kraju otkazani.

Međutim grupe mladih migranata uglavnom uzrasta od 18 do 30 godina, pronašli su novu lokaciju na kojoj se okupljaju, a to je Fililoška gimnazija u Kameničkoj ulici.

Prisustvo migranata u okruženju škole koju čine mahom devojčice, kao i iskustvo sa predhodnim napadima na žene širom Srbije izazvale su lavinu negativnih komentara na društvenim mrežama zbog nemara nadležnih organa.

Kako ističu zabrinuti građani broj migranata ispred škole je neprirodno velik i radi se o desetinama muškaraca koji nemaju nikakav logični razlog da budu na ulazu škole.

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite