(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) SMRT UŽIVO: Nacionalista mačem ubio socijalistu, u sred debate!

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) SMRT UŽIVO: Nacionalista mačem ubio socijalistu, u sred debate!

Danas je godišnjica prvog atentata koje se desio u toku debate sa prenosom uživo. Dvanaetog oktobra japanski desničar Otoja Jamaguči ubio je mačem socijalistu Inedžira Asanuma.

Skup sećanja na žrtvu atentata u Japanu

Otoja Jamaguči (17) član organizacije uyoku dantai , počinilac ovog ubistva koje se dogodilo tokom političke debate uoči izbora, bio je uhapšen odmah posle incidenta, a nekoliko nedelja kasnije je počinio samoubistvo u zatvoru.

Japanski socijalista Inedžiro Asanuma ubijen je 12. maja 1960. godine dok je govorio na skupu u Tokiju. Svi prisutni u ovoj sali i ljudi koji su pratili prenos bili su zapravo i svedoci hladnokrvnog ubistva.

Na snimku je prikazano kako student trči pozornicom prema Asanumi i ubada ga u stomak dva puta kratkim mačem. U tom trenutku počinje potera za ovim mladićem, prisutni učesnici ga hvataju i pritiskaju na pod.

Ubica je ležao na podu dok su ga drugi držali, a video atentata je ušao u istoriju i arhive.

Otoja Jamaguči (17), počinilac ovog ubistva koje se dogodilo tokom političke debate uoči izbora, bio je uhapšen odmah posle incidenta, a nekoliko nedelja kasnije je počinio samoubistvo u zatvoru.

Usporeni snimak ubistva možete videti na sledećem video:


Izvor: Telegraf.rs

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite