(FOTO) Bivši premijer Italije žalio Kurde, dobio podsetnik iz Lige da je bombardovao Srbiju!

(FOTO) Bivši premijer Italije žalio Kurde, dobio podsetnik iz Lige da je bombardovao Srbiju!

Human si za Kurde, a učestvovao si u ubijanju srpskih civila i dece!

Masimo Dalema levičar i premijer Italije tokom bombardovanja Srbije izrazio je svoju zabrinutost povodom vojne intervencije Turske u Siriji zbog ugroženosti kurdskih civila.

Ubrzo nakon izjave za italijanske medije na društvenim mrežama se pojavila fotografija koja podseća Masima Dalemu na njegovu „humanost“ tokom NATO agresije na Srbiju 1999. godine.

Dalema je bivši novinar koji je najpoznatiji po tome što je bio pedeset i treći premijer Italije i vladao je u periodu od 1998. do 2000. godine, kada je podržao NATO agresiju na Srbiju, koja je u tom periodu sprovodila anti-terorističke akcije protiv veliko-albanske organizacije UČK na Kosovu i Metohiji.

Tadašnja levičarska vlada Italije je pored strastvenog podržavanja NATO bombardovanja, ponudila je svoje piste za avione severno-atlantske alijanse.

Nakon izjave da je zabrinut za život kurdskih civila, Dalemu je sačekalo neprijatno iznenađenja. Stefano Pavezi funkcioner italijanske, Lige stranke Matea Salvinija podsetio je bivšeg premijera koliko je bio human 1999. godine sa fotografijom bombardovanog Beograda.

„Ergodan bombarduje i naše vrednosti ne samo Kurde. Reče onaj koji je bombardovao Beograd 1999. godine“ napisao je Pavezi na svojoj Fejsbuk stranici uz natpis „bombaške vrednosti levice“, a fotografija se brzo raširila društvenim mrežama.

Izvor: Dnevna Gazeta

 

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite