PANIKA U LGBT KRUGOVIMA: Ova hrišćanska zemlja uvodi smrtnu kaznu za homoseksualce…

PANIKA U LGBT KRUGOVIMA: Ova hrišćanska zemlja uvodi smrtnu kaznu za homoseksualce…

Smrtne kazne za homoseksualce su uobičajene u islamskom svetu, međutim i jedna većinski hrišćanska zemlja odlučila se na taj korak.

Foto: Pixabay

Uganda u kojoj hiršćani čine 84% populacije, ima neke od najstrožih zakona koji se odnose na homoseksualizam. Homogene veze su tabu, a na većem delu kontinenta seksualni odnosi dve osobe istog pola su krivično delo.

Zvaničnici Ugande objavili su da će ponovo predstaviti zakon koji donosi smrtnu kaznu homoseksualcima u ovoj istočnoafričkoj zemlji.

Zakon, poznat i po nazivu „Ubij gejeve“, poništen je pre pet godina, ali vlada sada ima u planu da ga vrati za nekoliko nedelja.

Homoseksualnost nije prirodna u Ugandi, ali postoji masovna regustracija od strane gejeva u školama, a posebno među mlađima, gde promovišu laži da su ljudi tako rođeni – ocenio je ministar etike i integriteta Sajmon Lokodo.

U Ugandi trenutno postoji zakon koji kriminalizuje akt.

– Želimo da stavimo do znanja da čak i oni koji su uključeni u promociju i regutovanje moraju da budu kažnjeni. Oni koji izvše teška tela biće kažnjeni smrtnom presudom – istakao je on.

Afričke države kao što je Uganda imaju neke od najstrožih zakona koji se odnose na homoseksualnost. Istopolne veze su tabu, a na većem delu kontinenta seksualni odnosi dve osobe istog pola su krivično delo koje se kažnjava od zatvaranja pa sve do smrtnih kazni.

Lokodo navodi da je predsednik Joveri Museveni predstavio taj zakon i da se očekuje da će se o njemu glasati u narednim nedeljama, a vrlo je verovatno da će da bude usvojen do kraja godine.

Izvor: Telegraf.rs/Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite