PAKLENI PLAN TERORISTA: Migrantkinje pokušale da dignu Notr Dam u vazduh!

PAKLENI PLAN TERORISTA: Migrantkinje pokušale da dignu Notr Dam u vazduh!

Požar aprila ove godine nije kraj agonije  katedrale Notr Dam, jedan od najvećih spomenika hrišćanske zajednice u Evropi, ugroženiji je nego ikad, a razlog je verska mržna prema ne-muslimanima.

Skorašnji požar u Notr Damu

Francuski sud osudio je dve žene povezane s islamskim ekstremistima na zatvorsku kaznu od najmanje 25 godina, zbog toga što su pre tri godine izvele neuspešan pokušaj napada automobilom-bombom ispred pariske katedrale Notr Dam.

 

Prema pisanju francuskog Figaroa, jedna od žena podstakla je drugu da joj se pridruži, predstavljajući se na internetu kao ekstremistički militant koji se vratio iz Sirije i koji na taj način želi da pronađe ženu, prenosi Rojters.

U zoru 4. septembra, policija je pronašla sivi automobil marke „pežo“ bez registarskih oznaka u kojem je bilo sedam plinskih boca i tri kanistera benzina, parkiran na levoj obali Sene u blizini katedrale, a istražitelji su na osnovu opušaka cigareta i ćebeta natopljenog benzinom zaključili da se radi o neuspešnom pokušaju izazivanja eksplozije.

Otisci prstiju ukazali su na dve osobe, Ines Madani i Ornelu Žiligman, koje su parkirale vozilo nakon što su video snimak u kome preuzimaju odgovornost za planiranje napada poslale Rašidu Kasimu, francuskom pripadniku takozvane Islamske države.

Pročitajte još:
ALAH JE VELIKI: Migranti se veselili na ulici, dok je goreo Notr Dam! (FOTO/VIDEO)
Srbija dala MILION EVRA za Notr Dam, obrazloženje vekovno prijateljstvo!

Madani, koja se predstavljala kao muški džihadista, osuđena je na 30 godina zatvora, dok je Žiligman, inače udata žena i majka troje dece, osuđena na 25 godina.

Kasim je u odsustvu osuđen na doživotnu robiju, dok su manje kazne dobile tri osobe koje su pomagale u pokušaju izazivanja eksplozije ili nisu prijavile zločin.

U toku je rekonstrukcija pariske katedrale nakon požara koji je izbio u aprilu 2019. U požaru su izgoreli krov i kula na krovu, a unutrašnjost katedrale, gornji zidovi i prozori su teško oštećeni.

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite