(VIDEO) ROSU naoružan do zuba sa oklopnjacima upao na Sever, srpska vojska u pripravnosti…

(VIDEO) ROSU naoružan do zuba sa oklopnjacima upao na Sever, srpska vojska u pripravnosti…

Albanci ponovo upali na Sever Kosova i Metohije.

Novo gaženje briselskog sporazuma, čije poštovanje izgleda poštuje samo Srbija dok Albansku nacionalnu manjinu i EU njegovo poštovanje ne interesuje. Prema saznanjima oko sto pripadnika specijalne jedinice ROSU sa 25 džipova i specijalnih oklopnih vozila, upalo je na sever Kosova i Metohije.

Razlog upada, koji se dogodio rano jutros oko 5:50 sati, za sada je nepoznat, a prema nezvaničnim saznanjima, specijalci navodno imaju nalog Tužilaštva da upadnu u prostorije Srpske liste u „sklopu borbe pritiv terorizma“.

Kako prenosi prištinska TV Klan Kosova, u akciji su uhapšena dva policajca u Severnoj Mitrovici.

Srpski državni vrh je, kako saznajemo, u pripravnosti, a predsednik Vučić i funkcioneri bezbednosnih službi kao nekoliko puta ranije ponovo razmatraju hitne mere povodom upada.

O opasnim planovima Albanaca i njihovom napadu na Sever već su diplomatskim kanalima obavešteni i Brisel, Vašington, Moskva i Peking.

Podsetimo, u maju ove godine u severnoj Kosovskoj Mitrovici oko 6 sati ujutru začule su se sirene za uzbunu kada su jedinice ROSU upale na teritoriju sve četiri srpske opštine na severu Kosova i Metohije.

Akciju su sproveli na teritoriji sve četiri srpske opštine na severu Kosova i Metohije i trajala je više od šest sati. Nakon toga, predsednik Srbije Aleksandar Vučić naveo je da je tada na KiM uhapšeno 28 ljudi, od čega 19 policajaca i devet građana. Kako je pojasnio, od 19 policajaca, sedam su Albanci i jedan Bošnjak, a ostalo Srbi. Tom prilikom je naredio i punu borbenu gotovost Vojske.

Otkrivena meta upada ROSU

Marko Đurić gostovao je u jutarnjem programu na TV Pink i otkriio detalje brutalnog upada ROSU u severnu Mitrovicu u ranim jutarnjim satima:

– 100 do zuba naoružanih Albanca sa šlemovima, i dugim cevima, upali su u severnu Mitrovicu, sa 25 vozila, oko 40 vozila je bio na ulazu u grad. Oni su oko 6 časova napustili Kosovsku Mitrovicu. Ovo je još jedan pokušaj da se Srbi na Kosovu zastraše. da se Srbi kriminalizujuu i okrive. Da se Srbi optuže za najgore zločine. I da se Srbi optuže za ubistvo Olivera Ivanovića i da se Srbija uveže sa tim – rekao je Marko Đurić gostujući u Jutarnjem programu na Pink.

– Ovaj brutalni upad ROSU, ovo je igranje sa mirom, cilj je jasan, da se Srbi podstaknu na iseljavanje, da se kriminalizuje sever Kosova. Meta upada bio je komandir operative Željko Bojić kome su presvučeni, bivši pripadnici OVK, u uniforme ROSU, upali u stan i izvršili premetačinu i odveli sina Vasilija. Uhapšen je Rade Basara, koji je koliko znam radio na značajnim slučajevima – otkrio je Đurić detalje hapšenja Srba na Kosovu.

Izvor: Pink, Alo/Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite