VUČIĆ: Neću da lažem narod, da je Kosovo deo Srbije! ŠTO SE BRE JUNAČITE?!

VUČIĆ: Neću da lažem narod, da je Kosovo deo Srbije! ŠTO SE BRE JUNAČITE?!

Predsednik SNS Aleksandar Vučić poručio je da je za njega Kosovo deo Srbije, ali da neće da laže narod i kaže da je „sve naše“. Ovim je Vučić još jednom negirao suverenitet i teritorijalnu celovitost Republike Srbije, kao i rezoluciju 1244 koja tretira Kosovo kao deo naše zemlje. 

„Neću da lažem narod i kažem da je sve naše i lako ćemo mi to i da se junačimo. To ne podnosim jer ta laka rešenja obično vode do ambisa. Ja narodu kažem nije sve naše, ali nije sve ni njihovo“, rekao je Vučić za Pink.

On je rekao da je naš posao da pokušamo da pronađemo kompromis, ali da kompromis ne znači da izgubimo sve, kao što smo, kaže, izgubili u vreme Đilasa, Jeremića i ostalih.

„To je problem druge strane, koja misli da može Srbiji da zapoveda, da priča gluposti u vezi sa taksama i recipročnim merama… To govorim o Kurtiju i ostalima“, rekao je Vučić i pozvao ih da se „dovedu u red i da razmisle šta pričaju“.

„Nismo mi vaš ni brat, a kamoli mlađi brat, ne možete da nas matretirate, jer ne zavisimo mi od vas, već vi zavisite od nas“, poručio je Vučić.

Takođe, poručio je Albancima da tek kada se upristoje i prestanu da lažu, da progone Srbe sa severa, kao i svih drugih delova KiM, dođu i kažu da žele da razgovraju i da će onda onda i uslediti razgovori.

Izvor: Tanjug/Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite