(VIDEO) PORAZ GEJ LOBIJA U EU: Škola izbacila LGBT časove, roditelji povukli decu iz škole!

(VIDEO) PORAZ GEJ LOBIJA U EU: Škola izbacila LGBT časove, roditelji povukli decu iz škole!

Uspešna kampanja roditelja protiv implementacije LGBT političkih ideja u osnovnoj školi. 

Nakon što su stotine roditelja zadržale decu kod kuće u znak protesta protiv nametanje LGBT časova škola je odlučila da povuče kotraverzno gradivo, a sve se desilo unutar pravnog sistema EU to jest u Velikoj Britaniji.

Razlog za sukob je program iz oblasti „obrazovanje različitosti“ pod nazivom „bez outsajdera“ i cilja da uči decu o različitim tipovima porodica koje mogu da susretnu i idejama da dete može da ima dva oča ili dve mame.

Radikalni politički program se odnosi i na čitanje knjiga deci od koji najmlađa imaju 4 godina o konceptu istopolnih porodica. Program je razvio zamenik direktora Parkfield škole Andrju Mofat.

U dobro poznatoj liberalno-levičarskoj retorici Morfat optužuje roditelje da netrpeljivost „Puno je laži i mržnje izneto u toku ove godine“ kaže zamenik direktora, koji istovremeno otvoreno širi heterofobične stereotipe i predrasude.

Većina roditelja se na slaže sa njegovim LGBT programom. Moja devojčica ima 4 godine i došla je kući da me pita da li je OK da bude dečak, i obukla se u odeću brata. Ima četiri godine-rekao je jedan od roditelja.

Škola je do samog bojkota iznela čvrsti stav, da će nastaviti sa svojom politikom LGBT lekcija i da nema pregovora o njihovoj politici inkluzivnosti,

Ipak nakon bojkota škola je poslala pisma roditeljima da će se lekcije povući. „Do kraja godine nećemo držati lekcije bez autsajdera, jer je polugodište već blokirano zbog lekcija iz verskog obrazovanja“, ali škola kaže da će školsko veće za jednakost i etos politike bez autsajdera biti prisutan.

Prošlog petka 600 roditelja se okupilo na protestu, što u prevodu znači oko 80% učenika, a 400 roditelja je potpisalo peticiju protiv LGBT lekcija.

Uče decu da dečak treba da bude sa dečakom, a to nije dobra stvar – kaže jedan od roditelja.  To je protivno našoj veri ističe majka jedne učenice.

Ovo nije problem nas kao muslimana, jevreji imaju problem sa ovim, hrišćanska zajednica ima problem sa time kako se rade stvari ističe još jedan od nezadovoljnih roditelja.

Škola se na predaje, pa zaposleni u školi za RT kažu da je program samo pauziran u ovom pologodištu.

Izvor: Dnevna Gazeta/RT

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite