Humanitarci u Srbiji pomagali migrantu, koji je dečaku pokušao da odseče glavu! Sekao ga od uva do uva!

Humanitarci u Srbiji pomagali migrantu, koji je dečaku pokušao da odseče glavu! Sekao ga od uva do uva!

Norveški novinar Kristijan Kaš otkrio je kako je neverovatnu priču o migrantu koji je pokušao da odseče glavu dečaku u Norveškoj, a do te Skandinavske zemlje dospeo je uz pomoć onih koji pomažu migrantim u Srbiji. 

Ja imam dosta naivnih prijatelja ovde u Srbiji koji iz hrišćanskih pobuda žele da pomognu migrantima, i ja to zaista ne razumem. Dosta migranata je prelazilo preko Srbije, i moji prijatelji su pomagali jednom Avganistancu koji se navodno zvao Abu Murad. On je rekao srpskoj policiji da je rođen 1997. godine, a moji prijatelji odavde su mu pomogli da nastavi svoj put dalje preko Hrvatske – kaže Kaš.

Posle je došao na sever Norveške preko Rusije, i tamo je aplicirao za politički azil. Prošlog jula on je otišao u jednu prodavnicu, gde je norveškom dečaku od 17 godina maltene odsekao glavu. Sekao ga je od uva do uva. Rana je bila dugačka 17 cm, a duboka 5 cm.

On je znao da je izuzetno lako da vas norveški sud proglasi ludim, i da na osnovu toga dobijete manju kaznu. I naravno, naš dragi norveški sud ga je smestio u jednu odličnu mentalnu ustanovu, gde ima sjajne uslove. Što se tiče migracija ja se sto odsto slažem sa Orbanom i Salvinijem, koji brane hrišćansku Evropu.

Postoji priča u Bibliji o dobrom Samarićaninu, koji pomaže ranjenom čoveku kog je našao u jarku. Ali ključ te priče je da ga on nije odveo u svoju zemlju, Samariju, već je otišao sa njim u Judeju i tamo je platio za bolnicu i smeštaj.

Nije rešenje da pravimo novu muslimansku kulturu u Evropi koja će uništavati tradicionalnu domaću kulturu. To je jedan od glavnih razloga zašto sam ovde. Mi u zapadnoj Evropi smo izgubili našu kultutu i identitet, a vi Srbi to još uvek imate.

Ne znam da li smo već prešli Rubikon, i da li su neke evropske zemlje već prešle tačku bez povratka. Švedska na primer, je potpuno izgubila nacionalni identitet, u Francuskoj je maltene građanski rat… Zapadna Evropa je u velikim problemima. Bore se ljudi da se svi probudimo, postoje i nacionalni lideri, ali je možda ipak za mene najsigurnije da budem ovde u Srbiji.

Izvor: Dnevna Gazeta/Srbijadanas.com

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite