(FOTO) SLUČAJ MILAČIĆ: Uhapšen, za širenje rasne mržnje protiv statue komuniste, koji je iste rase kao on…

(FOTO) SLUČAJ MILAČIĆ: Uhapšen, za širenje rasne mržnje protiv statue komuniste, koji je iste rase kao on…

Mladić iz Nikšića uhapšen je zbog fotografije ispred spomenika Ljube Čupića pristalice anti-demokratske komunističke ideologije.

Foto: Facebook

Aleksa Milačić  objavio je na svom Fejsbuk profilu fotografiju ispred spomenika komunisti Čedomiru Ljubi Čupiću, kojoj je uperio dva prsta u obliku pištolja.

Milačića je uhapsila policija zbog slike sa Trga slobode, a ocenili su da je poruka pretstavljala izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje. Nije precizirano na koji način su 2 uperena prsta povezana sa nacijom ili verom, a Milačić i Čupić su pripadnici iste rase.

Čupića su u Nikšiću nakon oružanih borbi zarobili Četnici i posle suđenja osuđen je na smrtnu kaznu 1942. godine.  Spomenik komunisti je nedavno otkrio Crnogorski predsednik Milo Đukanović,

Milačić je iznad fotografije poručio  „Ubili smo te, ubićemo te opet“.

Podrška od desničarske organizacije Kormilo

Sinoć je režim Mila Đukanovića po ko zna koji put dokazao svoj šovinizam prema Srbima. Aleksa Milačić, dvadesetdvogodišnji Srbin, momak koji nije član ni jedne političke stranke, uhapšen je sinoć jer je na svoj profil okačio sliku kako prstima puca na spomenik navodi organizacija Kormilo.

On je optužen za širenje mržnje jer je prstima pucao na spomenik čoveku koji je od 1941. do 1942. sastavljao spiskove za odstrel koji su činila imena viđenijih Srba – naglasili su u organizaciji i kažu da Milačić mora da bude oslobođen.

Izvor: Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite