HILARI POSTALA VREĆA ZA ŠUTIRANJE: Kongresmenka je ponižavala, kraljice ratnog huškanja… Tramp poručuje da je poludela!

HILARI POSTALA VREĆA ZA ŠUTIRANJE: Kongresmenka je ponižavala, kraljice ratnog huškanja… Tramp poručuje da je poludela!

Bivša američka državna sekretarka i poražena kandidatkinja na predsedničkim izborima 2016. godine Hilari Klinton nagovestila je da je kongresmenka iz redova Demokratske partije Tulsi Gabard „favorit Rusije“ kao predsednički kandidat na izborima 2020. godine. Ipak, kongresmenka Gabard nije joj ostala dužna.

Klintonova je u intervjuu američkim medijima izjavila da je Moskva „bacila oko“ na nekoga ko u ovom trenutku učestvuje u predizbornoj kampanji u ime Demokratske partije. Ovim je poznata liberalka nastavila sa širenjem teorija zavere o ruskoj umešanosti u američku politiku za koje je istraga Kongresa pokazala da su neutemeljene.

„Ona je favorit Rusije, oni imaju mnoštvo sajtova i botova, kao i drugih načina da je podrže“, rekla je Klintonova, ne navodeći konkretno ime.

Gabardova, koja pretenduje na kandidaturu za predsedničke izbore 2020. godine, požurila je da odgovori na ove optužbe, navodeći da upravo Klintonova stoji iza kampanje uništavanja njenog ugleda. Ona tvrdi da je ta kampanja počela već prvog dana nakon što je objavila svoju kandidaturu, piše Gardijan.

„Odlično! Hvala, Hilari Klinton. Ti, kraljice među ratnim huškačima, otelotvorenju korupcije i personifikacijo truleži koja je tako dugo nagrizala Demokratsku partiju, najzad si izašla iza kulisa“, napisala je političarka na svom nalogu na Tviteru.

Klintonova, inače, nije poštedela ni svoju bivšu suparnicu na izborima iz Partije zelenih Džil Stejn, koju je, kako navodi „Vašington tajms“, otvoreno nazvala „ruskim agentom“.

Ni Stajnova nije ostala po strani. Ona je navela da Klintonova širi „teorije zavere koje treba da opravdaju njen neuspeh“, umesto da razmisli o stvarnim uzrocima svog poraza.

Predsednik SAD Donald Tramp takođe je oštro reagovao na komentar bivše državne sekretarke i njegove protivnice u predsedničkoj trci 2016. godine.

“Kao što ste verovatno čuli, nazvali su me velikim ljubiteljem Rusije (zapravo, meni se zaista sviđaju Rusi. Meni se sviđaju svi ljudi!). Hilari je poludela!”, napisao je Tramp na svom nalogu na Tviteru.

Izvor: Nedeljnik/Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite