Migranti su me napali pred decom u centru Beograda! Prolaznici nisu hteli da nam pomognu…

Migranti su me napali pred decom u centru Beograda! Prolaznici nisu hteli da nam pomognu…

Ja ga guram, na engleskom govorim da me ne pipa… Ljudima okolo rekla sam, da zovu patrolu, što niko ne čini, niti izdvaja decu iz haosa kako bi ih bar na taj način poštedeli traume – ovako Snežana Anđelković opisuje napad migranata u centru Beograda.

Serija napada migranata u Beogradu i drugim krajevima Srbije proteklih meseci, zabrinula je javnost da nadležni ne preduzimaju doboljno kada je u pitanju bezbednost građana Srbije. Snežana Anđelković majka dvoje dece opisuje napad u centru Beograda i ravnodušno ponašanje drugih građana koji su prisustvovali incidentu.

Recite nam šte se desilo prilikom napada?

Napad od strane imigranta dogodio se 18 oktobra u Knez Mihailovoj ulici, u neposrednoj blizini“Akademije“. Meni nepoznato lice, pokušalo je da mi strgne ranac sa ramena u prisustvu dvoje maloletne dece od 6 i 10 godina.

Nakon neuspelog pokušaja kradje, pri čemu sam ga odgurnula i šutnula, krenuo je da mi otima tablet iz ruke, sve vreme sam gledala da decu držim iza svojih ledja na bezbednoj udaljenosti od napadača.

Napad se desio na javnom mestu, kako su reagovali prolaznici na sve što se dešavalo?

U vrlo kratkom vremenskom periodu okupio se veći broj prolaznika, koji ni jednog momenta nisu želeli da se umešaju ili pomognu.

U međuvremenu pojavilo se još njegovih drugara, koji su se isprečili između mene i njega. U jednom momentu mi se njegov drug obraća i govori da su tri godine proveli u Italiji, izvinjava se, ali napadač ne odustaje. Zatim sa ga odgurnula snažno, dve gospođe u godinama skaču na mene, ne diraj ga.

Koja je bila reakcija dece?

Oni se udaljavaju, sedaju na klupu, ja uzimam tablet i pravim fotografiju da bih kasnije preko društvenih mreža barem upozorila druge građane na napadača.

Tada ponovo nastaje haos, on kreće ponovo na mene, ja ga guram, na engleskom govorim da me ne pipa, ljudima okolo sam rekla da zovu patrolu, što niko ne čini, niti izdvaja decu iz haosa kako bi ih bar na taj način poštedeli traume.

Njegov drug govori da brišem fotografiju jer on ima nekih problema, i niko ne sme da ga slika.

Napokon dolazi muškarac u ranim tridesetim godinama, za koga pretpostavljam da je inspektor u civilu i staje mi u zaštitu, tada se sve završilo.

Pročitajte još:
ŠVEDSKI VIKEND: Dvoje silovane dece u Stokholmu i rafalna paljba na porodičnu kuću!
NORDIJSKA KRIZA: U Danskoj zapaljeno 648 automobila, migrantski kvartovi najopasniji…

Da li se osećate nebezbedno, kada prolazite istim delom grada gde se skupljaju migranti?

Meni je nepojmivo da u zemlji Svetog Save, Miloša Obilića, devet Jugovića ja moram da strahujem za svoj život, život svoje dece. Ovo doživljavam kao spontanu islamizaciju, pravoslavne teritorije. Previše ih je u Beogradu i niko nas nije pitao da li ovo želimo.

Da zlo bude veće, večeras sam ga zatekla iza svojih leđa u neposrednoj blizini prodavnica Zare u Knez Miahilovoj, mogu Vam reći da sam osetila nelagodu, isto su reagovala i moja deca.

Pročitajte još:
Amerikanci u Iraku dobijaju vojno pojačanje, Crna Gora šalje 2 vojnika!
(FOTO) CENA PATRIOTIZMA: Ratni veterani skupljaju pikavce po parku ispred Skupštine, Vučić ih ne prima…

Anđelković kaže da ovo nije izolovan slučaj, ali da deo medija ne želi da prenosi napade zbog cenzure u ime političke korektnosti.

Ovo nije izolovan slučaj, u 9 mesecu osamnaestogodišnji Luka doživeo je u Beogradu krađu telefona i premlaćivanje od strane imigranta, ali niko ne rešava ovo pitanje. Rat je gotov ne razumem šta oni sada traže u Srbiji – ističe Snežana Anđelković.

BONUS VIDEO – Pogledajte kako je u Evropi nastao fenomena zabranjenih zona, delova gradova u kojima migranti ne dozvoljavaju policiji da uđe, i formiraju paralelne zajednica kao nekada Albanci na Kosovu:

Izvor: Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite