NEŽNA PAHULJICA: Greta napušta Fejsbuk zbog ismevanja i kritika, zahteva totalnu cenzuru mreže…

NEŽNA PAHULJICA: Greta napušta Fejsbuk zbog ismevanja i kritika, zahteva totalnu cenzuru mreže…

Greta Tunberg teoretičarka klimatskih zavera, okomila se prošle srede na Fejsbuk, koji navodno ignorisao njene kritičare i njihovo zbijanje šala sa „klimatskim promenama“, najavljujući moguće napuštanje Facebooka zbog stvaranja „teorija zavera“ o njoj. 

Po dobro ustaljenom autoritarnom šablonu klimatska histeričarka, optužuje svakoga ko ne misli kao ona za govor mržnje i traži da se ono šta on smatra za „činjenice“ bude nametnuto drugima.

Uvređena Greta u objavi je napisala:

Postavljam sebi pitanje, poput mnogih drugih, trebam li da nastavim da koristim Fejsbuk ili ne. Dopuštanje govora mržnje, nedostatak provere činjenica i naravno problemi uplitanja u demokratiju … spadaju u mnoge, mnoge druge stvari koje su vrlo uznemirujuće. Stalne laži i teorije zavere o meni i bezbroj drugih, naravno, rezultiraju mržnjom, pretnjama smrću i na kraju nasiljem. To bi se lako moglo zaustaviti ako to Fejsbuk želi.

Smatram da je nedostatak preuzimanja odgovornosti vrlo uznemirujući. Ali sigurna sam da ako se sa njima ulove u koštac i ako nas dovoljno zahteva promene – onda će doći do promene.

Greta se žali kako se kritike prema njoj i njenoj histeriji pojačavaju te da su ona i njena porodica navodno mete maltretiranja i navodnih pretnji na društvenim mrežama, bez da je pružila ikakve relevantne dokaze da joj je neko zaista pretio.

„Ona koja pati je moja sestra“, izjavila je Greta za švedski list Dagens Nyheter. „ Ona ima 13 godina i mora da podnosi sistematska maltretiranja, mržnju i uznemiravanja,“ navodi Greta, očigledno nesvesna da njen kult i iracionalna apokaliptična proročanstva takođe znače sistematsko maltretiranje i uznemiravanje i očitu mržnju prema neistomišljenicima.

Izvor: Dnevna Gazeta/Tribun.hr

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite