(VIDEO) Pesnice po glavi i vučenje za kosu: Transvestiti tuku lezbejke, jer šire transfobičnu mržnju!

(VIDEO) Pesnice po glavi i vučenje za kosu: Transvestiti tuku lezbejke, jer šire transfobičnu mržnju!

Varnice između radikalnih feminstkinja, lezbejki i transvestita, dovele su do tuče u Londonu, a razlog je rasprava o tome da li su pol i rod sinonimi ili različiti pojmovi. 

Tuča u reonu Kamden u prestonici Velike Britanije skrenula je veliku pažnju medija, a radi se o napadu transvestita na feministkinje i lezbejke koje tvrde da je nemoguće promeni rod to jest pol.

Trans aktivisti su zahtevali od ljudi koji iznajmljuju prostorije za feministkinje, da otkažu skupove kao bi im zabranili platformu tako što su iznova i iznova telefonirali i uznemiravali vlasnike kaže jedna od feministkinja.

Razlog za zabranu nastupa je u tome da trans organizacije smatraju feministkinje za grupu koja širi mržnju.

Druga aktivistkinja rekla je za Sky News da je fizički napadnuta od transrodnih aktivista (koji za sebe kažu da tako sprečavaju mržnju), a jedan od napadača je osuđen za fizički napad.

Još sam besna zbog napada, besna sam zbog suđenja. Razumem da je rodna-disforija ozbiljna stvar, ali ne mogu da budu prave žene – navodi žrtva napada.

LGB grupe izbacuju T, to jest transvestite iz organizacije

U LGBT zajednici u Velikoj Britaniji izbio je raskol zbog transrodne ideologije, što je dovelo do stvaranja nove grupe koja se zove LGB Alijansa. Kritičari su novu grupu protumačili kao „transfobnu“ i optužili iste ljude koji su do skoro bili „progresivni liberali“ za neo-nacizam.

Vodeće pristalice Stonewall-a, najveće evropske organizacije za zaštitu LGBT prava sa sedištem u Velikoj Britaniji, napustili su tu skupinu tvrdeći da je Stonewall postavio prava transrodnih osoba iznad prava biseksualaca, lezbejki i homoseksualaca, izveštava The Telegraph.

Nova skupina koju čine „uticajne lezbejke, homoseksualci i biseksualci“, nazvana LGB Alijansa, sastala se početkom ove nedelje u Londonu kako bi se „suprotstavili konfuziji između pola i roda koja je danas raširena u javnom sektoru i drugde“ naime pol i rod su hiljadama godina unazad bili sinonimi, ali su od nedavno podeljeni na 2 različita pojma, pol bi trebao da bude biološki, a rod društvena kategorija koja navodno može da se menja.

Simon Fanshawe, jedan od osnivača Stonewall-a, bio je među govornicima na događaju. U pismu upućenom listu The Times prošlog meseca, Fanshawe je istaknuo kako Stonewall-ova politika negativno utiče na decu osnovnih škola.

„Najviše zabrinjavajući aspekt toga je da sada svi osnovnoškolci trebaju da preispitaju svoj ‘rodni identitet’ i odlučiti da mogu biti suprotnog pola ako ne prihvaćaju zastarele rodne stereotipe,“ navodi u pismu Fanshawe.

Bev Džekson, suosnivač Gay Liberation Front-a, istakao je jedan od načina na koji je transrodna politika negativno uticala na mlade lezbejke, rekavši da „posebno pate mlade lezbijke koje doživljavaju ogroman društveni pritisak za prelaz na muški spol ako se ne uklapaju u tradicionalne rodne stereotipe“.
Kao dodatak ovom rasulu, niže možete pogledati reportažu Sky News-a o sukobu i međusobnoj mržnji transrodnih osoba i feministkinja u Britaniji.

Izvor: Dnevna Gazeta/Telegraf.UK/Tribun.hr

 

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite