DESNIČARI RASTURILI EU STRANKE: Salvini odneo 58% glasova na izborima u regionu Umbrija!

DESNIČARI RASTURILI EU STRANKE: Salvini odneo 58% glasova na izborima u regionu Umbrija!

Nova anti-suverenistička, pro-migrantska vlada Italije poražena je na prvom ozbiljnom testu, uprkos masovnom uvoženju migranata kao novih glasača, ksenokratski sistem (vladavina uz pomoć stranaca) pretrpeo je katastorfalni poraz. 

Lider italijanske antimigrantske stranke Liga Mateo Salvini, koja je na čelu koalicije desnog centra i koja je osvojila skoro 60 odsto glasova na regionalnim izborima u Umbriji, izjavio je juče da vlada premijera Đuzepea Kontea neće biti još dugo na vlasti.

– Glasali ste i izabrali slobodu u ime 60 miliona Italijana. Dani gospodina Kontea, ministra spoljnih poslova Luiđija di Maja, bivšeg lidera Demokratske partije Matea Rencija, koji su trenutno ilegalno okupirali nacionalnu vladu, odbrojani su – rekao je Salvini.

Koalicija njegove stranke Liga sa partijom Forza Italia (Napred Italija) nekadašnjeg premijera Silvija Berluksonija i desničarima iz partije Fratelli d’Italia (Braća Italije, početni stih himne) bivše Berluskonijeve ministarke Đorđe Meloni osvojila je 57,55 odsto glasova, dok je koalicija Di Majovog Pokreta pet zvezdica i Demokratske partije ostvarila samo 37,48 odsto podrške.

Ovo je veliki udar za levicu u Umbriji. Di Majov pokret bio je koalicioni partner Lige u vreme kada je Salvini bio vicepremijer i ministar unutrašnjih poslova, a u septembru se prilikom rekonstrukcije vlade udružio s opozicionim demokratama kako bi Salvinija sprečili da na vanrednim izborima sam osvoji vlast.

Nakon objavljivanja rezultata, Salvini je rekao da trijumf u Umbriji pokazuje da „Italijani ne vole izdajice“. Premijer Konte je ocenio da pobeda opozicije na ovim regionalnim izborima ne sme da utiče na rad vlade.

Izvor: Dnevna Gazeta/Republika

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite