NAVIJAČI VOJVODINE: FSS nema sluha za ljubitelje fudbala! Za koga se igra fudbal u Srbiji?

NAVIJAČI VOJVODINE: FSS nema sluha za ljubitelje fudbala! Za koga se igra fudbal u Srbiji?

Navijačka grupa “Firma 1989” izdala je saopštenje pod nazivom “Za koga se igra fudbal u Srbiji?” u kojem najavljuje bojkot utakmice 15. kola Super lige između Fk Partizana i Fk Vojvodine, zbog kako kažu nepopularnog i antifudbalskog termina odigravanja utakmice od 14 časova.

Najvatreniji fanovi Vojvodine u svom saopštenju navode da: “Tokom prethodnih godina, fudbalski navijači i svi iskreni ljubitelji fudbala u našoj zemlji su, prateći i podržavajući svoje klubove, bili suočeni sa nizom nelogičnosti i potpuno neobjašnjivim potezima od strane onih koji rukovode našim fudbalom i njegovim takmičenjima, a čija je dužnost, u skladu sa funkcijama koje obavljaju, da brinu upravo o tome da se naša liga i fudbal konstantno razvijaju i napreduju, kako bi iz nedelje u nedelju na stadione privlačili sve veći broj publike i gledalaca.

Međutim, koliko god da smo navikli na česte nerazumne odluke onih koji rukovode našim fudbalom, oni očito i dalje uspevaju da nas iznenade svojim postupcima, koji ovoga puta ne samo da oslikavaju neznanje i nedostatak sluha za potrebe ljubitelja fudbala, već predstavljaju i jasnu poruku javnosti da se fudbal u Srbiji igra upravo zbog njih, a ne zbog navijača i gledalaca.

Uostalom, kojom logikom i na koji način se može objasniti i opravdati odluka da se derbi utakmica 15. kola Super lige Srbije, ujedno i jedan od derbija polusezone između Partizana i Vojvodine, igra u subotu od 14 časova?! Da li je moguće da će derbi u kojem se sastaju dva od tri najuspešnija kluba u državi, čije utakmice po pravilu na stadion privlače veliki broj navijača oba tima, umesto u „prajm“ večernjem terminu biti odigran u totalno nepopularnoj i antifudbalskoj satnici, u vreme kada je veliki broj onih koji žele da gledaju ovaj meč sprečen da dođe na stadion?

Za mnoge ljude u Srbiji, pa tako i za navijače Vojvodine, subota predstavlja radni dan kao i svaki drugi, a termin od 14 časova vreme u kojem moraju biti na svom radnom mestu ili obaviti neke druge poslove koje nisu bili u mogućnosti da urade tokom nedelje. Izgleda da je ovaj termin utakmice prilagođen samo učenicima srednjih škola, i to ne svim, jer još jedna sjajna odluka onih koji donose propise u našem fudbalu glasi da svako lice mlađe od 16 godina može ući na stadion samo uz pratnju roditelja ili staratelja.

Da stvar bude još gora po navijače Vojvodine, koji u ovoj sezoni u velikom broju dolaze na stadion „Karađorđe“ i među kojima postoji veliko interesovanje za meč u Beogradu, dobili smo informaciju da policija, zbog odigravanja utakmice između Proletera i Crvene zvezde u Novom Sadu, planira da nas nakon meča protiv Partizana zadrži dodatnih sat i po vremena na stadionu u odnosu na sat i po vremena koji svakako uvek čekamo posle utakmica u Beogradu. To znači da u Beograd, iz 80 km udaljenog Novog Sada, treba da krenemo u 11 sati pre podne, da bismo se vratili u osam uveče?! Da li je ovo način na koji se čelnici našeg fudbala bore za povratak publike na stadione?

Zbog svega navedenog, navijačka grupa Firma 1989 obaveštava sportsku javnost i sve pristalice Vojvodine da će, ako se ne promeni ovaj nelogičan i antifudbalski termin predstojećeg derbija, bojkotovati meč u Beogradu, jer ne želimo da svojim prisustvom dajemo legitimitet katastrofalnim odlukama rukovodilaca naše lige i fudbala. Odlazak na utakmicu treba da predstavlja uživanje i zadovoljstvo, a ne žrtvovanje i pristanak na celodnevno maltretiranje.

Ako se utakmica zaista bude igrala u 14 časova, sektor predviđen za navijače Vojvodine ostavićemo gospodi koja je donela odluku da se meč igra u to vreme, iako sumnjamo da njih fudbal uopšte i interesuje” staoji u saopštenju grupe “Firma 1989”.

A. M.

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite