(VIDEO) HAOS ISPRED RTS: Vučića dočekale psovke, žandarmerija ispred zgrade!

(VIDEO) HAOS ISPRED RTS: Vučića dočekale psovke, žandarmerija ispred zgrade!

Simpatizeri “1 od 5 miliona” i pristalice opozicije predvođeni Boškom Obradovićem okupili su se večeras ispred RTS-a, gde je od 21 sat najavljeno gostovanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Saobraćaj u Takovskoj i ulicama koje vode ka zgradi javnog servisa bio je nakratko obustavljen.

Pristalice SNS uzvikuju „Aco Srbine“ i uvrede na račun lidera opozicije, dok pristalice opozicije uzvraćaju uvredama na račun Aleksandra Vučića i pevaju „Oj, Kosovo, Kosovo“.

Lider Dveri Boško Obradović je ranije na Tviteru preneo poziv „1 od 5 miliona“ koji se pojavio na društvenim mrežama „Dođi i pitaj Aleksandra Vučića ono što RTS neće“, a potom jutros objavio: „Ko to kaže da Vučić ne sme večeras da dođe u 21 sat uživo na emisiju Upitnik na RTS jer ga ispred ulaza čekaju studenti i građani da ga nešto priupitaju?“, a potom i pitanje „Hoće li doći u Upitnik na RTS u Takovskoj ili bežite da snimate u Košutnjaku“.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uključio se večeras u program TV Pink i reagovao povodom najave dela opozicije da će se okupiti ispred RTS-a uoči njegovog gostovanja na toj televiziji.

– Dobio sam posle šest meseci poziv i prihvatio sam da odem na RTS, da iznesem šta je to što smo uradili i šta ćemo napraviti u narednom periodu. Biću na svom radnom mestu baš u to vreme kao što je zakazano. Nisam snimao emisiju, neću ići na Košutnjak. Biću na RTS. Predsednik Srbije ne sme da ne ode, i to nije lično pitanje, to je za ljude koji moraju svim slobodnim i pristojnim građanima da ugrožava bezbednost – rekao je Vučić uoči gostovanja.

Narodni poslanik Vladimir Đukanović je, gostujući na Pinku, apelovao je na članove SNS da ostanu suzdržani, da ne reaguju i da ne dolaze pred RTS-a.

Ispred RTS-a je, kako javljaju reporteri, Obradovića večeras dočekala i grupa penzionera, a pred ulazom u javni servis ima i policije. U jednom trenutku je došlo i do koškanja između dve grupice ljudi, ali je policija sprečila da sve to preraste u incident. Među okupljenima je i funkcioner SzS Nikola Jovanović.

Obradović je novinarima ispred RTS-a rekao rekao da su on i njegove pristalice došle da „podrže studente iz Udruženja „1 od 5 miliona“, a ne zbog pritiska i napada na predsednika Srbije“. Obradović je, u istom tonu u kojem je ceo dan ironisao ukazivanja na moguće nerede pred RTS-om, rekao da su mediji „podigli atmosferu“ samo zato što je nekoliko studenata najavilo da će na ulazima u RTS sačekati predsednika i postaviti mu jedno pitanje.

Izvor: Blic/Tanjug

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite