Ova članica EU uvodi nacionalizam u obrazovni program! Uče decu da postoje samo 2 pola!

Ova članica EU uvodi nacionalizam u obrazovni program! Uče decu da postoje samo 2 pola!

Dok zapadne članice EU predvođene Nemačkom kancelarkom temeljno rade na sputavanju nacionalnog identiteta  čime se uništava različitost koje nacije poseduju, na istoku se unapređuju nacionalna prava. 

Ministarstvo obrazovanja Estonije priprema novi obrazovni program u kojem će naglasak biti na učenju estonskog jezika, kulture i nacionalnog ponosa.

Novi program podučavaće decu u vrtićima o tome da su dečaci i devojčice biološki i psihološki dva različita pola, sa čime će se uskladiti i sve aktivnosti, javlja Yle. Pored toga, program će se usmeriti na podučavanje estonskog jezika za decu iz multi-jezičnih porodica.

Delatnici vrtića tako će morati da budu osobe koje govore estonski, dok će se decu potsticati na igru i učenje uz podučavanje o nacionalnim tradicijama, istoriji, narodnim junacima i slično.

Novi program nije mogao da prođe bez agresivne propagande kulturoloških marksista koje su uključivale dezinformacije i lažne vesti. Radi se o grupama koje godinama guše i negiraju nacionalne tradicije i kulture evropskih naroda. Iako program još nije službeno usvojen, pojmovi kao što su „multikulturalizam“ i „strana kultura“ nisu izostali iz uobičajenih marksističkih verbalnih napada.

„Novi kurikulum snažno naglašava učenje estonskog jezika i kulture, što je očito dobra stvar. Naravno, želimo da podučimo našu decu o estonskoj kulturi i načinu kako da provedu nacionalne praznike,“ rekla je Evelyn Neudorf sa Instituta za nauku o obrazovanju pri Univerzitetu u Talinu.

„U ekstremno globalizovanom svetu, važno je takođe istaknuti multikulturalizam. Svako dete trebalo bi da prouči sve podloge kako bi vrednovalo svoju kulturu i jezik,“ odgovori je Neudorf na kritike.

Izvor: Yle/Tribun.hr

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite