(FOTO) Slika voza punog migranata, bez ijednog Srbina uznemirila Evropu!

(FOTO) Slika voza punog migranata, bez ijednog Srbina uznemirila Evropu!

Fotografija migranat u vozu na relaciji Pređevo-Niš raširila se brzinom svetlosti na internetu u Srbiji, ali i u drugim evropskim zemljama.

Ilustracija

Uprkos široko raširenim stereotipima da migranti sa čitavim porodicama beže od ratnih razaranje, realna slika, ali i statistike u članicama EU pokazuju da migrante većinski čine osobe muškog pola.

Fotografija iz srpskog voza dobila je na hiljade deljenja na Fejsbuku i niz negativnih komentara građana zabrinutih demografskom destabilizacijom naše zemlje.

Na njoj se mogu videti isključivo muškarci, bez i jedne žene ili deteta.

„Ja, sticajem okolnosti, radim kod Železničke stanice. Viđam samo muškarce, starosti od 20 do 40-tak godina. Ni jednu jedinu ženu nisam video, niti dete. Solidno su obučeni, imaju nove telefone, jedu po okolnim kafanama i grilovima. Ne znam šta je u pitanju, ali nisu to čista posla“ ističe izvesni Predrag Petrović u jednom od komentara.

„Vidim da nisu siromašni, to je sigurno. Znači, neko ih plaća“ kaže drugi komentar.

„Odakle siromasima telefoni od 800 evra?“ komentariše Željko Grujić svoja iskustva sa migrantima.

Foto: Tviter

Fotografiju je prvi preneo protal Delhir iz susedne Mađarske.

Ovog jutra, voz na relaciji Preševo-Niš je ovako izgledao. Nije poznato iz kojih zemalja dolaze putnici, ali prema fotografijama radi se o mladim muškarcima – naveo je portal.

Da li će biti raspoređeni po centrima za migrante ili će lutati ulicama ostaje da se vidi? – prenose Mađari praksu Srbije da migrantima dozvoljava kretanje gradovima pre nego što im se utvrdi da li azilanti ili lažne izbeglice.

Pročitajte još:
SILOVALI JE DOK NIJE UMRLA: Arapi i Afrikanci nadrogirali pa zlostavljali maloletnicu u napuštenoj zgradi!
(VIDEO) Grci dižu barikade protiv migranata, odbijaju da ih prime u gradove! Demonstranti izašli na ulice…
Avganistanci i Sirijci naoružani mačetama napali diskoteku! Isečen vrat, gostu zabijen komad drveta u oko…

Fotografije je postala popularna na društvenim mrežama u Nemačkoj, a građani te zemlje zabrinuti su novima talasom migracije, kao i odbijanjem Srbije da zaštiti svoje granice od azilanata i lažnih izbeglica.

Proteklih nedelja građani Srbije se masovno žale na cenzuru društvenih mreža povodom objava povezanih sa temom migracije, kao i na portale koji proglašavaju istinite informacije, za lažne vesti tako što namerno pogrešno interpretiraju naslove ili neke delove teksta.

Kriza slobode govora na internetu traje već nekoliko godina unazad, a kršenje elementarnih ljudskih prava na  društvenim mrežama nije naišlo na reakciju nadležnih organa u Srbiji.

Izvor: Dehlir/Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite