Ratnim invalidima, isključena voda! Nadaju se da će ih žeđ isterati iz parka…

Ratnim invalidima, isključena voda! Nadaju se da će ih žeđ isterati iz parka…

Ratni veterani i ratni vojni invalidi su jedna na najugroženijih i najdiskiminisanijih grupa grupa u našoj zemlji…

Kako Srbin.info prenosi sa lica mesta od ratnih heroja i veterana, koji nedeljama protestuju ispred Predsedništva tvrdeći da im država uskraćuje elementarna prava uključujući i pravo na adekvatnu medicinsku pomoć i pomagala, od pre nekoliko dana im je isključena i voda na jedinoj česmi u parku.

Heroji sa Košara, Paštrika i drugih ratišta ne misle da je u pitanju kvar jer obližnja fontana ima vodu, a takođe vlast ne želi da im postavi ni jedan montažni toalet (koje bez problema i u velikom broju postavlja na svim mitinzima i na drugim događajima), pod izgovorom da bi taj jedan toalet „narušavao izgled parka“.

Zbog nedostatka montažnog toaleta, heroji i ratni invalidi (bez noge, sa štakama, u kolicima…), koji protestuju 24 sata u improvizovanim šatorima, moraju da danju i noću idu u udaljeni toalet u garaži i tom prilikom silaze niz veliki broj strmih stepenica, a potom se i penju.

Podsećamo da je nakon Bir festa (festivala piva) ovog leta, desetine montažnih toaleta u parku stajalo duže od mesec dana NAKON završetka događaja jer oni očigledno nisu narušavali estetiku…

Izvor: Srbin.info

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite